GÜNDEM

Fatih Ve Çilhane Mahallelerindeki Çöpler Sağlık Tehdidi Oluşturuyor

 
 1308
Fatih Ve Çilhane MahallelerindekiÇöpler Sağlık Tehdidi Oluşturuyor - Bafra Çilhane ve Fatih Mahallelerinde apartman önlerine, yollara ve boş arazilere atılan çöpler ciddi bir sağlık tehlikesi oluşturuyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Çilhane ve Fatih Mahallelerinde apartman önlerine, yollara ve boş arazilere atılan çöpler ciddi bir sağlık tehlikesi oluşturuyor.

Çilhane Mahallesi sakinlerinden Ergün Çetin mahallede rastgele atılan çöplerin görevlilerce alınmadığını söylerken Fatih Mahallesi sakinlerinden Bayram Şen de aynı konudan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Çilhane Mahallesi`nden Ergün Çetin adlı vatandaş şöyle dedi:

"Bakın sol tarafı görün, karşı tarafı. Çöpler alınmıyor. Haftada bir defa geliyorlar. Samsun Büyükşehir`e bağlanıldığından itibaren haftada bir defa 10 defa geliyor görevliler çöpleri almaya. Vatandaşlar alıyor kendisi eline süpürgeyi; çalısını, çırpısını suluyor, temizliyor, alıyor tenekeden poşetleri. Caddenin üzerindeki çöp konteynırlarına atıyor çöpü. Kasıt değil, ihmal değil, ihtiyaçtan. Nasıl ihtiyaç; arabalar yok diyor, işçiler yok diyor. Buyurun işte bakın işte şurada doldu poşet. İftardan sonra gelin görün; o teneke yerdedir. Kediler ve köpekler bunu dağıtacak. Ben topladım buraları süpürdüm; yine gelmişler, atmışlar oraya. Halk da atıyor çöpleri. Sahip çıkılmıyor. İşte evim de burası. Halk, vatandaş kendisi silip süpürüyor. Burada otlar bitiyor, dikenler bitiyor; ben kendim kesiyorum. Yine büyümüşler. Bunlar köy gibi dikenlik. Bakılmıyor, temizlenmiyor; ben gidersem rica ediyorum. Oynuyor işte çocuklar burada. Köy mü burası ya kasaba mı? Kediler, köpekler doluyor. Doğal gaz geçecek, köpekler dağıtacak burayı. Kediler dağıtacak. Sinek, sivrisinek; işte bakın köpek bekliyor. Şimdi buradan atlayacak, buraya gelecek."

Fatih Mahallesi sakinlerinden Bayram Şen de aynı sorunun mahallelerinde de yaşandığını belirtip şöyle dedi:

"Mahallemiz,  gördüğünüz gibi etrafı pislik ve çöp içinde. Kenarları görüyorsunuz. Bunları süpürgeci, çöpçü arkadaşlar gelip kaldırmıyorlar. Niye alınmadığını bilmiyoruz. Biz bu konuda Başkan`ın(Belediye Başkanı)yanına da gittik, görüştük. Tamam, alınacak dediler. Bir aydan beri bizi sallıyorlar. Çöpler evlerin yanı başına atılıyor. Konteynırlar uzak yerde. Çocukların oynadığı bölgelerde de var. Aşağı yukarı 1,5- 2 aydan beri var bu durum. Belediye`den hiç bir sonuç alamadık. Sebebini de bilemiyoruz.

Her sabah kamyonet gelip bunları(çöpleri)alıyor. Bunda Halk`ın da biraz hatası var. En kısa zamanda buranın temizlenmesini istiyoruz. Çocuklarımız burada rezil bir şekilde oynuyorlar. Yani çocukları her zaman eve hapisli yemiyoruz ve biz bunları yapıcı bir anlamda söylüyoruz. İnşallah halledilir."

Haber: Oktay Zerrin- Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fatih Ve Çilhane Mahallelerindeki Çöpler Sağlık Tehdidi Oluşturuyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0