GÜNDEM

Fatih Ortaokulunda Şok Dayak İddiası

 
 5280
Fatih Ortaokulunda Şok Dayak İddiası - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Doğanca Beldesi eski Belediye Başkanının, oğlunu dövdükleri iddiası ile öğrencileri, okul müdür yardımcısının odasında dövmesi velileri ayağa kaldırdı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Doğanca Beldesi eski Belediye Başkanının, oğlunu dövdükleri iddiası ile öğrencileri, okul müdür yardımcısının odasında dövmesi velileri ayağa kaldırdı.

Olay dün Bafra Fatih Ortaokulunda meydana geldi. 

İddiaya göre; Doğanca Beldesi eski Belediye Başkanı İsmail Mutlu`nun oğlu S. Mutlu, okul arkadaşları tarafından darp edildi. Okul arkadaşları tarafından darp edilen S. Mutlu eve giderek ailesine şikâyette bulundu. Oğlunun şikâyeti üzerine baba İsmail Mutlu okula gidip okul müdürü ile görüştü. Okul müdürü İsmail Mutlu`nun oğlunu dövdüğü iddia edilen M. E. K. (14), K.Ö. (14), F.S. (14) ve B.A.`yı müdür yardımcısı odasına çağırttı. Mutlu,  oğlunu dövdüğünü kabul eden M.E.K., K.Ö., F.S.`yi darp etti.

Darp edilen çocuklardan M. E. K. ve K. Ö.`nün velileri akşam saatlerinde Bafra Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikâyette bulundu. Öğrenciler hastaneden rapor aldıktan sonra velileri ile beraber Çocuk Şube Müdürlüğünde ifade verdi.

M. E. K.`nin velisi E.A. ifade sonrası Çocuk Şube Müdürlüğü önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bir okulda Müdür Yardımcısı olan M.E.K`nin velisi  E.A. olayı şu şekilde anlattı:
"5. dersin ortalarında okuldan bir öğrenci, velisi olduğum yeğenimin sınıfına gelerek Türkçe öğretmeni Mustafa Bayraktar`ın sınıftaki  yeğenim M.E.K. ile arkadaşını, müdür yardımcısının odasına çağırdığını söylüyor. Çocukları odaya götürüyor.
Başka bir sınıftan iki öğrenci daha toplamda 4 öğrenci, müdür yardımcısı Şükrü Öztürk`ün odasına geliyor.
Müdür yardımcısı Cemil Hüseyinoğlu, Türkçe öğretmeni Mustafa Bayrak ve Rehberlik öğretmeni İlkay Önay odada iken İsmail Mutlu,  çocuklara "          ÃƒÆ'Æ`"   ¹ÃƒÆ'..."oğluma sen vurdun mu?` diye sorarak vurdum diyenlere tekme tokat saldırıyor.

Yeğenime vurduğu zaman çocuk kafasını dolaba vuruyor ve yeğenim bir müddet şuurunu kaybedip masanın oradaki koltuğun üzerine düşmüş.  Sonra diğer çocukları dövmüş. 3. çocuğu döverken diğer çocuk küfrederek odadan kaçıyor.

Rehber öğretmeni de İsmail Beyi tutuyormuş. İsmail Bey o arada bir hamle ile öğretmenden kurtulup kaçan çocuğun sınıfta yanına giderek bu okulu başınıza yıkarım diyerek diğer öğrencilerin içinde darp ediyor. 

Olayın ardından kız kardeşim rehber öğretmenin yanına gidiyor. Rehber öğretmeni haklı olduğumuzu söylüyor.

fakat akşam eniştem rehber öğretmeni aradığında tehditkâr bir şekilde, "Ben 10 yıllık boksörüm, böyle yaparım şöyle yaparım, nereye şikayet ederseniz edin."                mahiyetinde konuşmalar yapıyor. 

Olay bu şekilde oluyor.
Bizde gittik hastaneden darp raporumuzu aldık. Çocuğun boynunda iz ve bir iki yerinde yırtık var. Gündüz saatlerinde daha çokmuş ancak zaman geçtiği için biraz morarması azalmış. Biz suç duyurumuzu yaptık inşallah hak edenler gerekli yaptırımlarda bulundurulur.

 

 

Bafranın haberi, bafra