EĞİTİM

Fatih O. Okulu Müdürü Hasan Saygılı: Başarmak İçin Düşünmek, İdealist Olmak Gerekiyor

 
 423
Fatih O. Okulu Müdürü Hasan Saygılı:Başarmak İçin Düşünmek, İdealist Olmak Gerekiyor - Bafra Fatih Ortaokulu`na mahkemeye açılan davayı kazanarak tekrar Müdür olarak göreve başlayan Hasan Saygılı, karne dağıtım ve başarılı öğrencilere plaket töreninden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Bafra Haber

 |  - Bafra Fatih Ortaokulu`na mahkemeye açılan davayı kazanarak tekrar Müdür olarak göreve başlayan Hasan Saygılı, karne dağıtım ve başarılı öğrencilere plaket töreninden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Heyecanınızı, coşkunuzu anlıyoruz ama ben yine şunu ifade edeyim, başarmak için düşünmek gerekiyor; idealist olmak gerekiyor. Heyecan ve coşku başarıyı artırmıyor. Sadece sportif başarılar hariç. Bizim bu öğretim yılı içinde, öğrencilerimiz bir hayli müsabakalara, yarışmalara katılmışlar ve dereceler almışlar. Aynı zamanda bu öğretim yılı içersinde gayretli çalışmalarından dolayı bazı öğrencilerimiz takdir ve teşekkür belgesi almışlardır. Yine bazı öğrencilerimiz sınıflarında ve okullarında düzenlenen yarışmalarda kendilerini ispatlamışlardır. Bu öğrencilerimizi kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu arada bu öğretim yılında sizlerle birlikte değildik bazı nedenlerden dolayı. Ben de 2 hafta diyelim artık göreve başladım. İnşallah devam ederiz. Allah sağlık ve afiyet versin. Bizim temennimiz, sizleri başarılı kılmak ve kariyer sahibi olarak görmektir. Tabi ki anne ve babaların ve bütün velilerin isteği de budur. İnşallah bizleri mahcup etmezsiniz. Bu arada bir eleştiri yapacağım. Nedense okulumuzda derece yapan çocuklarımız, genellikle aynı kişiler veyahut da bir alt sınıflar. 8. Sınıflarda bu başarıyı belirli öğrencilerimiz yapıyor. Şube Öğretmenler Kurulu, Beden Eğitimi Dersi de olsa Görsel Sanatlar, Müzik Dersi de olsa sınıf tekrarı yaptırabilir. Biz sizin 1 yılınızı heder etmemek için, sizin 1 yıl hayata erken atılmanız için, anne ve babalarınıza mali yük getirmemeniz için sizleri bir üst sınıfa geçiriyoruz. Bunu bizzat Şube Öğretmenler Kurulu kararıyla sınıf geçenlere söylüyorum"

Okul Müdürü Hasan Saygılı`nın konuşmasının ardından çeşitli yarışmalarda derce alan öğrenciler davet edilip kutlandı. TBMM Kompozisyon Yarışması Türkiye 1. si İrem Kefeli ile Danışman Türkçe Öğretmeni Mustafa Bayraktar`a birer başarı plaketi takdim edildi.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fatih O. Okulu Müdürü Hasan Saygılı: Başarmak İçin Düşünmek, İdealist Olmak Gerekiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0