SAMSUN

Fatih İmam Hatip Ortaokulu Büyüyor

 
 153
Fatih İmam Hatip Ortaokulu Büyüyor - Canik ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile genişliyor
Bafra Haber

 |  - Canik ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile genişliyor

Samsun Valiliği toplantı salonunda yapılan anlaşma gereği, Canik ilçesindeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu'na 18 derslik ek bina, 3 katlı okula bir kat daha çıkılarak 250 kişilik konferans salonu, bay-bayan mescit ve sosyal donatılar yapılacak. Canik Belediyesi burayı 45 günde kaba inşaatını tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredecek.

İmza töreni öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coskun Esen, "Canik ilçemizdeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu şu anda 18 derslikte eğitim-öğretime devam ediyor. Bu okulumuzda 679 öğrencimiz var. Şu anda ihtiyaca cevap vermediği için ilave 18 derslik yapılmak suretiyle okulumuz 36 derslik olacak. Dolayısıyla çatının da yeniden planlanmasıyla birlikte bir takım sosyal donatılarda hem zemin katta hem de çatı katında planlanmış olacak. Hem kız hem de erkek öğrencilerimize hitap edecek şekilde mescitler, lavabolar oluşturulmuş olacak. Bir takım sosyal donatılarda binamızın bünyesine monte edilmiş olacak. Böylelikle hem Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun yanındaki Fatih Ortaokulu da normal bir eğitime geçilmiş olacak. İmam Hatip Ortaokulumuzda orijinal binasına kavuşmuş olacak. 18 derslik ek binamız Canik Belediyesi tarafından kargası gerçekleştirilecek. Daha sonra ikmal inşaatı ile ince işçiliğini bitirmiş olacağız" dedi.

BAŞKAN GENÇ: "45 GÜNDE KABA İNŞAATINI BİTİRİP TESLİM EDECEĞİZ"

Konuşmasına Kut'ül Amare zaferini kutlayarak başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "29 Nisan 1916 yılında Osmanlı'nın son zaferi olan Kut'ül Amare'yi kutluyorum. Allah nesillerimize bu zaferi aktarmayı nasip etsin. Eğitim bizim bölgemizde önceliğimizdir. 12 yıldan beri 35 milyon TL'ye eğitime harcadık. Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışında Canik Belediyesi olarak fiziksel bütünlüğünü yenilemiştik ve sınıflarına akıllı tahtaları aynı zamanda sıralarını yenilemiştik. Geldiğimiz bu noktada okul bunlara cevap vermiyor ve ihtiyaçları yanındaki Fatih Ortaokulu tarafından karşılanıyordu. Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun yanına 18 derslik ek bir bina yapılarak bu sorunun çözüleceğini gördük. Bunu biz yapmak istedik. Artık okullarımızın yanlarına külliyeler yapıyoruz. Külliyeyi 3 katlı olan Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun yanına değil, okulun üstüne bir kat daha çıkıp 4'üncü katını külliye şekline döndürelim dedik ve anlaşmaya vardık. Biz bunu kısa vadede kaba inşaatını bitireceğiz. Buranın projelerini yaptık, büyük ihtimalle 45 gün içerisinde kaba inşaatını bitirip Milli Eğitim'e teslim edeceğiz" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: "SAMSUN'DA İMAM HATİPLERİN SAYILARINI ARTTIRIYORUZ"

Samsun'daki imam hatiplerin sayılarını arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Canik ilçesinde Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun mevcut çatısı kaldırılacak, biraz büyütülecek, yanına ek bina yapılacak. Şu anda 679 öğrenci var. Ek bina sonrası kapasitesi artacak. Canik Belediye Başkanımız, özellikle Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun mevcut binanın çatısının bir kat yukarıya çekilmesiyle beraber yeni mekan oluşturulması, mescit, sosyal donatıların oraya çekilmesi, ek binanın da yine üst tarafının erkek mescidi, sosyal donatıların yapılması ve dersliklerin oluşmasıyla beraber öğrenci kapasitesi genişleyecek. İmam hatiplerle ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetini her birimiz biliyoruz. Bir taraftan sayısal olarak imam hatip okulları ortaokulları, liseleri şehrimizde arttırılırken, diğer taraftan nitelikle ilgili ciddi çalışma yapıyoruz. İmam hatipteki meslek dersi öğretmenlerinin daha verimli ve başarılı eğitim vermeleri ile ilgili kendilerini de hizmet içi eğitime alma gibi bir çaba içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

"KUT'ÜL AMARE ZAFERİNİ BİZE BİR ŞEKİLDE UNUTTURDULAR"

Kut'ül Amare'nin büyük bir zafer olduğunu belirten Vali Şahin, "Son yüzyılda elde edilmiş en önemli zaferlerden biri olmasına rağmen bizim bu zaferimiz bir şekilde unutturuldu. Hatta 'böyle bir zafer bayram olarak kutlanmasın' diye şart koşuldu. Karşılığında da Nato gibi Birleşmiş Milletler gibi birtakım şeyler öne sürülmüştü. Başta Cumhurbaşkanımız bu konuya çok önem verdi. Başbakanımız, Genel Başkan Yardımcımız ve Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan bir sergisi vardı. Bu 'Kut'ül Amare' resim sergisini bizzat Başbakanımız açtı. Biz de daha önceki görevim gereği Kut'ül Amare'nin bir belgeselini yapmıştık. Bu zafer inanılmaz önemli bir zaferdi. Atalarımızın, bizim insanımızın neler yaptığını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Samsun Valiliği, Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmza töreninde Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da hazır bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fatih İmam Hatip Ortaokulu Büyüyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0