SAMSUN

Fasl-ı Şahane'de "Topkapı Sarayı Ve Kutsal Emanetler" Anlatıldı

 
 370
Fasl-ı Şahane'de "Topkapı SarayıVe Kutsal Emanetler" Anlatıldı - Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) düzenlenen, 5
Bafra Haber

 |  - Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) düzenlenen, 5

Fasl-ı Şahane Ramazan etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Tarihçi, Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, katılanlara "Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler" hakkında bilgi verdi.

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Yeşilyurt AVM'nin geleneksel hale getirdiği 'Fasl-ı Şahane' etkinlikleri kapsamında Tarihçi, Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, sevenleri ile buluştu. AVM'nin üçüncü katında kurulan sahnede hayranlarının karşısına çıkan Uğurluel, tarihte yaşanan olayları ve Hz. Muhammed'den bugüne Kutsal Emanetlerin nasıl korunduğunu ve Topkapı Sarayı'na getirilişini anlattı.

Topkapı Sarayı'nda 605 emanetin olduğunu belirten Uğurluel, bunların içerisinde halen Hz. Peygamber'in Hırka-ı Şerifi, Sakal-ı Şerif-i, ayak izleri, Uhud'da kırılan mübarek dişi, Hazreti Hasan ve Hüseyn'in hırkaları, Hazreti Hüseyn'in Kerbela'da şehit edilirken üzerinde bulunan giysilerinin olduğunu söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Fasl-ı Şahane'de "Topkapı Sarayı Ve Kutsal Emanetler" Anlatıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0