SAMSUN

Evlin Derneği Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

 
 395
Evlin Derneği Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi - Elveren İnsanlar (Elvin) Derneği basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdiler
Bafra Haber

 |  - Elveren İnsanlar (Elvin) Derneği basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdiler

Medikent Otel'de düzenlenen toplantıya Elvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, OMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, öğretim üyeleri, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda çalışmaları hakkında bilgi veren Elvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, "Sokaktan Haber Var projesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz 22 tane eğitim semineri içerisinde bir tanesidir" dedi.

Sunumun ardından daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gürsoy, 'Sokaktan Haber Var' projesi hakkında bilgiler verdi. Gürsoy, "Biz bu çocukları tanıdıkça algımız değişti, toplumunda algısı değişebilir. Bu projemizdeki amacımız bu çocuklara karşı algıları değiştirmek. Bu çocuklar 'gazeteci oluyoruz' diye eğitilmiyor. Böyle bir meslek var ve böyle bir mesleğin içinde siz de yer almak istiyorsanız bu bunun sunumudur. Kursiyerler çok daha yol yürüyecekler, çok kademe geçecekler diye eğitiliyorlar. İstihdam konusunda bugüne kadar hiçbir kurs yüzde 100 'ben seni alıp bir gazetede çalıştırırım' diyemeyiz. Biz onların sadece koluna bir bilezik takıyoruz ve onlarla tanıştırıyoruz. Bundan sonrası onlara kalmış. Bunlara sadece katılım belgesi vereceğiz" diye konuştu.

Projenin ilerlemesi içi 2 haftadır çalıştıklarını ifade eden Gürsoy, "Bunlar GBT'lerinde sabıka kaydı olduğu zaman hiçbir zaman basın kartı alıp, gerçek bir gazeteci olma hükmüne sahip çocuklar değiller ama bir gazetede sayfa sekreteri olabilir, içeride yapılan yazıları düzeltebilecek birisi olabilir. Ulusal, yerel basın mensupları ve belediyelerde dahil herkes bu çocukların staj bölümünde tam destek vereceklerini söylediler. Projenin ilerlemesi ve gelişmesi noktasında 2 haftadır çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Evlin Derneği Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0