SAMSUN

Evlenmeden Önce Bu Kitabı Okuyun

 
 495
Evlenmeden Önce Bu Kitabı Okuyun - Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr
Bafra Haber

 |  - Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr

Ertan Uzun, boşanmaların önüne geçebilmek için "ËœEvliliğe Sağlıklı Başlangıç` adlı kitabı dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye`nin 81 ilinde evliliğe yeni adım atacak çiftlere dağıtılacak olan "ËœEvliliğe Sağlıklı Başlangıç` adlı kitap Samsun`da dağıtılmaya başlandı. Çiftlerin evlenmeden önce ve sonra dikkat etmesi gereken konuları içeren ve toplam 27 sayfa olan kitabın Samsun`da ilk etapta yeni evlenecek 10 bin çifte dağıtılması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ertan Uzun, "Aile, toplumun temeli ve çekirdeğidir. Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak, sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese, karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir kurumdur. Bir toplulukta aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturur ise, o aileden meydana gelen toplum da o nispette sağlam ve sağlıklı olur. Sağlığın önemli bir ögesi de üreme sağlığıdır. Üreme sağlığı hizmetlerinin ülke genelinde etkili, nitelikli ve yaygın sunumu anne ve çocuk sağlığı açısından önem arz etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü üreme sağlığı yaklaşımında, üreme sağlığının doğumdan ölüme kadar cinsiyet gözetmeksizin hayat boyu ele alınması gerektiği vurgulanmıştır. Yürüttüğümüz programlar ile bireylerin; sağlıklı, eşit, sorumlu ilişkiler ile cinsel bilgi ve davranış kapasitelerini geliştirebilmeleri, üreme sağlığı ile ilgili kararlarını güvenli ve sağlıklı verebilmeleri hedeflenmiştir. Ülkemizde üreme sağlığı hizmetleri konusunda önemli gelişmeler elde edilmiştir. Bu gelişmelerin daha ileri seviyelere ulaşması açısından üreme sağlığı hizmetlerinde evlilik öncesi eşlerin bilgilendirilmesi önemli bir basamağı oluşturmaktadır. Bu kapsamda evlilik öncesi sağlık raporu verilen Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri (AÇSAP) Merkezleri ile Aile Hekimliği Birimlerindeki sağlık personellerine Evlilik Öncesi Danışmanlık Rehberi, Evliliğe Sağlıklı Başlangıç kitapçığı ve broşürler dağıtılmıştır. Evlilik raporu için aile hekimine ve AÇSAP Merkezine başvuran kişilere sağlık personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Başvuran çiftlere Evliliğe Sağlıklı Başlangıç kitapçığı, Doğum Öncesi Bakım, Normal Doğum Sağlıklı Bebek, Doğum Sonu Bakım, Aile Planlaması Yöntemleri, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar broşürleri ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri ile kişilerin sağlık okuryazarlığı geliştirilerek sağlığa yönelik risklerin erken tespiti, tedavisi yapılarak gerekli önlemlerin alınması sağlanacaktır" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Evlenmeden Önce Bu Kitabı Okuyun içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0