GÜNDEM

Eski Devlet Hastanesi Bahçesinde Kahvaltı

 
 152
Eski Devlet Hastanesi Bahçesinde Kahvaltı - Bafra Görme Engelliler Derneği, Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bir kahvaltı düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Görme Engelliler Derneği, Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bir kahvaltı düzenledi.

13 Haziran Cumartesi günü, saat 10.00`da düzenlenen kahvaltıda, koca tencerede pişen sıcak menemenin yanı sıra kahvaltıda peynir, zeytin, domates, salatalık ve üç ayrı odun ateşinde kaynayan semaverlerle çaylar da kahvaltı sofrasının ayrı bir güzelliği oldu.

Kahvaltının yanında Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık ile derneğe yeni üye olan Elif Kocabaş ve Orhan Kavgacı`nın bağlamaları eşliğinde çalıp söyledikleri türkülere katılımcılar da eşlik edince ortaya güzel bir tablo çıktı. Kahvaltıya, Dernek Başkanı Fatih Uyanık ve dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Orhan Kavgacı, Bafra Küsader Başkan Yardımcısı Oktay Zerrin, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Küsader Sekreteri Naim Okay, Bafra Boğazkaya Mahallesi(köy)Boğazkaya Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve derneğin yeni üyesi Elif Kocabaş ile Bafra Görme Engelliler Derneği üyeleri katıldılar.

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Böyle büyük etkinliklere yeni başlama fırsatımız oldu. Öncelikle katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan önce de bu organizasyonun sağlanmasında emeği geçen tüm arkadaşalarıma sizler adına teşekkür ediyorum Birazuğraştık, biraz çabaladık ama sonucunda neticeye bakacak  olursak güzel bir organizasyon oldu. Bizim için değişik bir organizasyon oldu. Bundan sonra üyelerimizle beraber düzenli periyotlarda inşallah bu tür organizasyonları yapacağız. Bu gerek kahvaltı olur gerek gezi olur gerekse de farklı organizasyonlar yaparakbir nevi sosyal anlamda üyelerimiz ile beraber istişare yapmış olacağız. Sizin de mutlaka haberiniz vardır; İsim değişikliği yaptık, Görme Engelliler Derneği olarak devam ediyoruz. Son iki ayda yaptığımız çalışmalar neticesinde üye sayımızda beklenilenin üzerinde bir artış var. Gerek gönüllü üyelerimiz gerek görme engelli kardeşlerimiz olsun üye sayımızda artış var.

İnşallah bir, bir buçuk yıl içersinde üye sayımızı 100`e çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedeflerimizde Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla başarılı oluruz; Tabi ki sizlerin desteğiyle. Sizlerden istediğimiz şudur, burası hepimizin derneği, bir aile olduk. Ailemiz de gittikçe büyüyor. Biz bu yola çıkarken 7 kişiyle çıktık. Sonra 15, 30 kişi olduk. Ailemiz giderek büyüyor. Biz dernekte belli kişileri görüyoruz. Aslında tüm dernek üyelerimizin derneğe gelerek dernekte tavsiyelerde bulunmalarını istiyoruz. Sadece belirli kişilerle sınırlı kalmasın. Gerek erkek gerek bayan üyelerimiz derneğe gelerekorada satranç oynayabilir veya oradaki çeşitli materyallerle, işte gün içersinde çeşitli şeyler yapabilir. En azından karşılıklı oturup muhabbet etme fırsatı olur, aradaki bağları bu şekilde güçlendirmeye çalışırız. Şunu da aklımdayken söyleyeyim yarın Kuş Cenneti`ne gideceğiz. Saat 11.00`da hareket edeceğiz. Sizleri d bekliyoruz. Orada görme engelli arkadaşlarımız resimler(fotoğraf)çekecek. Bu resimleri biz daha sonraProje başlığı altında Halk`la paylaşacağız. Bu yaptığımız geziyi de Proje Alt Yapısı olarak kullanıp inşallah daha güzel projeler hazırlayacağız. Ağırlıklı olarak, farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarını Halk`a anlatmak, günlük hayatta karşılaştığımız çeşitlizorluklara bu tür projelerle anlatmaya çalışacağız, kendimizi ifade etmeye çalışacağız. Yarınki gezimiz bunun için bir başlangıç olacak, inşallah. Katıldığınız için hepinize teşekkr ediyorum. Sizlerden gelen öneriler varsa onarı da şimdi alabiliriz. Arkadaşlarımızla beraber o önerileri de birplançerçevesinde, en kısa zamanda yerine getirmeye çalışacağımızı sizlere belirtmek istiyoruz. Önerisi olan varsa lütfen bizlerle paylaşın"Başkan Fatih Uyanık`ın konuşması alkışlarla karşılık buldu.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

_________________________

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eski Devlet Hastanesi Bahçesinde Kahvaltı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0