GÜNDEM

Eşine Destek Vermek İstedi, Ayakkabı Ustası Oldu

 
 215
Eşine Destek Vermek İstedi, Ayakkabı Ustası Oldu - Eşine destek için ayakkabı yapımını öğrenen 40 yaşındaki Tülay Önder, atölyesinde 17 yıldır ayakkabı üretiyor.
Bafra Haber

 |  - Eşine destek için ayakkabı yapımını öğrenen 40 yaşındaki Tülay Önder, atölyesinde 17 yıldır ayakkabı üretiyor.

17 yıldan bu yana Bafra`da tek bayan ayakkabı tamircisini Kaymakam Halis Arslan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ziyaret etti.

 İlçede yıllardır beri ayakkabı tamiri ve üretimi yaptığını söyleyen Tülay Özdemir,  "Mest (hafif ve yumuşak bir ayakkabı türü) imalatı yapan eşinin maddi imkansızlık nedeniyle yardımcı bulamadığını, bunun üzerine çıraklık eğitimine giderek ayakkabı yapımını öğrendiğini anlattı. Eşine yardım için başladığı işte ustalaştığını ifade eden Önder, "Yavaş yavaş büyümeye, eleman çalıştırmaya başladık. Plastik anne ayakkabısı yaptım. Çin ayakkabısı bizim işimizi tamamen sekteye uğrattı. O dönem ya kapatacaktık ya da küçülecektik. İşçilerimiz azaldı. Şimdi tek başıma kaldım. Deri ayakkabı yapıyorum. Sipariş üzerine çalışıyorum ve tamir ediyorum. Bir ayakkabıyı en az bir günde yapıyorum." dedi.

Kaymakam Halis Arslan, "17 yıldan bu yana eşinize destek amacıyla yapmış olduğunuz ayakkabı tamirciliğinizden dolayı tebrik ediyorum. Bu işinizle ilgili bir proje hazırlayın ve getirin. Kadın girişimcilik kursu alma konusunu da değerlendirin." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eşine Destek Vermek İstedi, Ayakkabı Ustası Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0