GÜNDEM

Erbil'de Düello

 
 6224
Erbil'de Düello - Uyuşturucu baronları Dino Soerel ve Urfi Çetinkaya emir verdi, sevkiyatları ihbar edenler tek tek infaz edildi. İspanya-Hollanda- Türkiye-Panama hattında gerçekleşen cinayetlerde kardeşi Vedat Şahin'i kaybeden Sedat Şahin ise intikam yemini etti. Kardeşinin ölüm emrini veren Çetinkaya ve infaz görevini alan Ramazan U.'nun Erbil'de olduğunu tespit eden Şahin, 25 kişilik bir ekiple Kuzey Irak'a gitti
Bafra Haber

 |  - Uyuşturucu baronları Dino Soerel ve Urfi Çetinkaya emir verdi, sevkiyatları ihbar edenler tek tek infaz edildi. İspanya-Hollanda- Türkiye-Panama hattında gerçekleşen cinayetlerde kardeşi Vedat Şahin'i kaybeden Sedat Şahin ise intikam yemini etti. Kardeşinin ölüm emrini veren Çetinkaya ve infaz görevini alan Ramazan U.'nun Erbil'de olduğunu tespit eden Şahin, 25 kişilik bir ekiple Kuzey Irak'a gitti

Hollanda'da başlayan uyuşturucu ticareti hesaplaşması önce İstanbul'a sıçramış ve Ali Ekber Akgün Sarıyer'de Bentley marka arabasının içinde vurularak öldürülmüştü. Ardından 8 saat sonra da Nişantaşı'nda yer altı dünyasının ünlü ismi Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal, hareket halindeki bir araçtan açılan kaleşnikof ve tabanca ile vurulmuştu. Bu olayın ardından polisin yaptığı araştırmada, Hollanda'da cezaevinde tutuklu bulunan büyük uyuşturucu baronu Dino Soerel'in verdiği iddia edilmişti. İddiaya göre Akgün ve arkadaşları, Soerel'in yüzlerce milyon euroluk mallarını ihbar ederek yakalatmıştı. Aslında cinayetin bilinen ilk durağı İspanya'ydı. Kasım 2014'te Ali Ekber Akgün'ün eski ortağı Samir Bouyakhrichan, kimliği bilinmeyen kişilerce çapraz ateşe tutularak infaz edildi. Emniyet raporuna göre Ali Ekber Akgün, Vedat Şahin ve Samir Bouyakhrichan'ın infazının izleri, bir yıl önce Esenyurt'ta bir otomobil içerisinde kızı ve şoförü öldürülen Naci Şerifi Zindaşti'ye kadar uzanıyordu. 

SON KURŞUN PANAMA'DA SIKILDI 

Saldırılardan Urfi Çetinkaya'nın da haberdar olduğu iddia edildi. Hesaplaşma bitmemişti.Akgün'ün bir başka ortağı olan Okan Fidan da 31 Aralık 2014 gecesi Hollanda'da öldürüldü. Son olarak ise uyuşturucu cinayetleri Panama'ya uzandı. Akgün'ün Hollanda'daki bir diğer adamı Sjaak Burger Panama'da başından vuruldu. Burger, 24 Ocak 2003'te saat 13.44'te Dino Soerel'in adamı olan Cor Van Hout'u öldürmüştü. Burger'in 12 yıl sonra aynı gün ve dakikası dakikasına aynı saatte vurulması, intikam infazlarının bitmediğini gösterdi. Burger saldırıda ağır yaralanırken TAKVİM, Hollanda-İstanbul-İspanya-Panama hattında gerçekleşen olayların bir sonraki durağının Kuzey Irak olacağını tespit etti. TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre Sedat Şahin, kardeşi Vedat Şahin'in öldürülmesinden sonra cinayetin ardındaki kişiler ile ilgili olarak geniş bir araştırma yaptı. Araştırma sonucu Sedat Şahin, kardeşinin vurulmasının Dione Soerel ve Urfi Çetinkaya'yakadar uzandığını tespit ve teyid etti. 

HESAPLAŞMA DEVAM EDİYOR

İddialara göre; Soerel ve Çetinkaya, Akgün ve Şahin'in öldürülmesi için emir verirken bu işiRamazan U.'ya verdi. Ramazan U. ise Saral ailesiyle beraber infazı planladı. Cinayetler sonrası Ramazan U. kısa süre içinde Urfi Çetinkaya'nın da bulunduğu Kuzey Irak'a geçti. Bunun üzerine kardeşinin kanını yerde bırakmamak için aile üyeleri ve adamları ile yemin eden Sedat Şahin da yaklaşık 25 kişilik bir intikam ekibi kurarak Erbil'e geçti. Urfi Çetinkaya'nın ise Erbil'de ünlü bir Kürt aşiretine sığınarak koruma sağladığı iddia edildi. 

BÜYÜK VURGUN

İddialara göre infazların nedeni Ali Ekber Akgün ve arkadaşlarının muhbir olarak görev yapıp baronlara ait sevkiyatları yakalatması oldu. Akgün ve ortağı Okan Fidan, Dino Soerel ve Urfi Çetinkaya'ya ait 2,5 ton eroini de Hollanda-Amerika, Türkiye ve Yunanistan polislerine polise ihbar etti. Samir Bouyakhrichan ise Soerel ve Çetinkaya'nın ortaklarından ünlü İngiliz uyuşturucu baronu Robert Dawes'e ait piyasa değeri 50 milyon lira olan kokaini 2012'de Belçika'da limanda yakalattı. Bunlar buz dağının görünen tarafı oldu. Büyük zayiat veren baronlar infaz operasyonu başlattı. İnfaz sayısının dünya çapında 14'e ulaştığı iddia ediliyor. 

kaynak: www.takvim.com.tr

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Erbil'de Düello içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0