SİYASET

Erbakan Bafra'da Saadet Yürüyüşünü Başlattı

 
 2827
Erbakan Bafra'da Saadet Yürüyüşünü Başlattı - Bafra Haber- Yalçın Köse/Saadet Partisi`nin(SP)  Merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın oğlu SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Erbakan, SP Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım Partililer ile birlikte Bafra`da Saadet yürüyüşünü başlattı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber- Yalçın Köse/Saadet Partisi`nin(SP) Merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın oğlu SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Erbakan, SP Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım Partililer ile birlikte Bafra`da Saadet yürüyüşünü başlattı.

Fatih Erbakan partililerle birlikte Tekel Caddesi`nden başlattığı Saadet Yürüyüşü`nü Bulvar Caddesi, Gençlik Caddesi, Beş Yol`da sürdürdü. Yürüyüş esnasında MHP Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Erbakan, çalışmalarında onlara başarılar diledi.

Yürüyüşün ardından Fatih Erbakan ve partililer SP Seçim Koordinasyon Merkezine geri döndü. Seçim Koordinasyon Merkezi  önünde SP Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım hoş geldiniz konuşması yaptı.

Selçuk Yıldırımın ardından konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Erbakan şunları söyledi;

Samsunlular da Bafralılar da Erbakan hocamızı iyi hatırlıyor ve bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar.  Erbakan hocamız 6 ayın içerisinde bir kuruş zam yapmadan, ilave vergi koymadan, bir kuruş borç almadan yani milletlin sırtına yük yüklemeden, 35 milyar dolar kaynak buldu. Bu kaynağı doğrudan doğruya sizlere milletimize aktardı. O dönemi çok iyi hatırlıyorsunuz.

 İşçi, memur, emekli yüzde yüz, yüzde ikiyüz, yüzde üçyüze varan zamlar aldı ve 54. Hükümet dünya şampiyonu oldu. Bu şampiyonluk bütün dünyada en kısa sürede dar gelirlilerin bütçeden aldığı payın artmasıdır. Dünyanın başka hiç bir yerinde bu görülmemiştir. Bu efsane başarı Erbakan hocamızın ve milli görüşün başarısıdır.

Erbakan hocamız bundan daha öncede Milli Selamet Partisi olarak iktidar ortağı olduğu dönemde Samsun`a tarihi boyunca gördüğü en önemli hizmeti yapmış zihniyetin temsilcisidir. Ladik Çimento Fabrikası, Samsun Azot Fabrikası ve Çarşamba Şeker Fabrikası,  Milli Selamet Partisinin ağır sanayi hamlesi döneminde yapılmıştır. O günden sonra hiçbir dönemde ağır sanayi hamlesi yapılmamış bu bölgeye kurulmamıştır.

Samsunlular, Bafralılar bu yörenin insanı olan sizler milli görüşün ne anlama geldiğini Erbakan ruhunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Bununla birlikte belediyecilikte de 1989`da alınan 5 adet il belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte tüm Türkiye`de milli görüş belediyeciliği başladı, 1994 yılında bu efsane devam etti. Milli görüş belediyeciliğinden önce, belediye deyince şehir deyince akla 3 ç geliyordu; çöp, çamur, çukur.  İstanbul`un kullanacak temiz suyu dahi yoktu. Dünyanın göz bebeği İstanbul`da dahi arka sokaklarında çöp yığınlarından geçilmiyordu.

Milli görüş belediyeciliği önce çamuru, çöpü, çukuru ortadan kaldırdı. Rüşveti, adam kayırmayı, haram yemeyi ortadan kaldırdı. Çünkü kul hakkı yemenin haram olduğunu bilen bir zihniyet belediyeye geldi. Bununla birlikte ayrım gözetmeksizin vatandaşa eşit muamele adil muamele dönemi başladı. Sivas belediyemiz 1989`da Refah Partimiz kazandığında ilk işi Sivas`ta Alevi mahallelerinin yollarını asfaltlamak oldu. Sivas`taki Alevi vatandaşlarımız duygulandılar gözyaşları içerisinde şaşkınlıklarını ifade ettiler. Dediler ki Refah Partisi belediyeyi aldığı zaman biz hiçbir hizmet göremeyiz zannediyorduk, oysaki çok yanılmışız, sizin ilk işiniz bizim mahallemizdeki yolları asfaltlamak oldu, Allah sizden razı olsun dediler.

Milli görüş belediyelerimiz 1989 ve 1994 yıllarında kendilerinden önceki belediye başkanlarının yapmış olup biriktirdikleri borçları ödediler bununla kalmadılar. Belediye bütçelerine milyarlarca ek kaynak sağladılar.  Bu kaynaklarla Türkiye`de beklide dünyada ilk defa belediyeler hayır hizmetleri yapmaya başladılar. İftar çadırları, Aş evleri, Sünnet kampanyaları,  erzak yardımları yaptılar. Kendi işlerinin yanı sıra hükümetin işlerini milli görüşlü belediyeler gerçekleştirdiler.

Tüm bu yapılanları hatırlamanızı ve 30 Martta kurtuluş oylarınızı milli görüşte Saadet Partisinde birleştirmenizi istiyoruz.

Bu saydığın hizmetleri yapan belediye başkanları şimdi AK Partiden başkan adayı, dolayısıyla biz bu hizmetleri alabilmek için AK Partiye mi oy verilim diyorlar. Bizde cevap olarak evet bu dediğiniz doğru aynı adamlar ancak arada büyük bir fark var onlar gömleksizler yani milli görüş gömleğini çıkartmışlar.

O gömleği çıkartan aynı adam aynı belediye aynı görevi yapamıyor. Hizmet kalktı AK Partili belediyelerde borç ve israf geldi. Aynı merkezi hükümetin her sene milyarlarca borçlanması 10 senede 300 milyar dolar olan borcu 600 milyar dolar yapması gibi Ak Partili belediyelerde hükümetle borçlanmada yarışıyorlar.

 Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kendi kabul ettiği borç 6 milyar dolar ve her yık ek olarak 400 milyon dolar ilave borç alıyor. Bu her gün 1 milyon dolardan fazla borç alınması demektir.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendi kabul ettiği rakama göre 3 milyar dolar borcu var ve her geçen gün bu borç artıyor. Kısacası işin sırrı şahıslarda değil, işin sırrı zihniyettedir, gömlektedir, milli görüştedir. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Erbakan Bafra'da Saadet Yürüyüşünü Başlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0