GÜNDEM

Enis Şahin: 2015 Yılı Mücadele Yılı Olacak

 
 435
Enis Şahin: 2015 Yılı Mücadele Yılı Olacak - Yalçın Köse- Bafra Haber / Sağlık-Sen Bafra Temsilcisi Enis Şahin, "2015 yılı yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacak." dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Sağlık-Sen Bafra Temsilcisi Enis Şahin, "2015 yılı yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacak." dedi.

Sağlık-Sen Bafra Temsilciliği yıpranma payının hayta geçirilmesi ve ek ödemelerle ilgili Bafra Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

2015 yılının yıpranma payının hayata geçtiği ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını söyleyen Enis Şahin, "Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşlerimizi paylaşmak için toplandık." dedi.

Konuşmasına devam eden Enis Şahin`in basın açıklaması şöyle:

Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür.

Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık- Sen, 2014 yılı 12 Mayıs tarihinde Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz verilmiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti.

Gelinen noktayla ilgili bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

Yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır.

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması da, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerde kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır.

Bu sebeple 2015 yılı bizim için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı oalcaktır.

Lisans tamamlama konusunda da önce söz aldık, ardından bu sözün gereği olarak yasanın çıkmasına öncülük ettik. Bir meslek grubuna yönelin lisans tamamlama konusunda özel yasanın çıkmasını Sağlık- Sen sağlamıştır. Çıkan yasanın uygulanması konusunda hem Sağlık-Sen`in, hemde sağlık bakanlığının  YÖK`le görüşmeleri sürüyor. Bu yıl içerisinde planlamanın yapılması ve gelecek eğitim yılında da lisans tamamlamanın hayata geçmesini bekliyoruz.

 

Kreş konusuna gelince, sağlık bakanlığı konuyla ilgili olarak bir genelge yayınladı ve kreş bulunmayan sağlık kuruluşlarına kreş açılması talimatı verdi. Yine bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde, yeni yapılacak tesislerin projesine mutlaka kreş eklenmesi bir uygulamanın hayata geçmesini sapladık.



Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Enis Şahin: 2015 Yılı Mücadele Yılı Olacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0