GÜNDEM

Engelsiz Şiir Akşamları Şiir Dinletisine Bafralı Şairlerde Katıldı

 
 186
Engelsiz Şiir Akşamları ŞiirDinletisine Bafralı Şairlerde Katıldı - Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Kavak Dernekleri Federasyonu tarafından süzenlenen "Şiir Akşamları"  ilgi görmeye devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Kavak Dernekleri Federasyonu tarafından süzenlenen "Şiir Akşamları"  ilgi görmeye devam ediyor.

Bafra`da zaman zaman yapılan ancak Samsun ilinde ise Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF)tarafından sürekli olarak düzenlenen"  Şiir Akşamları" Kapsamı`ndaki Şiir Dinletileri ilgi görmeye devam ediyor.

Engelsiz Şiir Akşamları` isimli Şiir dinletilerine, sadece Samsun ilinden değil; Bafra ilçesinden de şairler katılıyor. 31 Ekim Cumartesi günü, Samsun Sakatlar Derneği`nde düzenlenen" Engelsiz Şiir Akşamları" adlı şiir dinletisine; Bafralı şairlerden Oktay Zerrin, Mehmet Alan(Birfani)ve İbrahim Ünlü de katıldı.

Oktay Zerrin" Mahşeri Düşün" adlı şiirini seslendirdi. Ayrıca Zerrin" Böyle mi Esecekti" ve sözleri kendisine ait Eskişehirli besteci, Eskişehir TSM Koro Şefi, bestekar Hüseyin Erbay`ın TRT TSM Reperrtuarı`ndaki" Geceler Yol Aldı Sabaha Doğru" adlı iki şarkıyı da seslendirdi ve alkış aldı.

Yine Oktay Zerrin`in sözlerini yazıp Bafra KÜSADER Yönetim Kurulu üyesi, emekli öğretmen İsa Kahraman`ın bestelediği türkü formatındaki" Gönlüm Sarhoş, Ben Sarhoşum" adlı eseri de İsa Kahraman bağlamasıyla çalıp okudu.

Samsun Sakatlar Derneği Üyesi ve Destekli Şair Ahmet Günay`ın sunduğu Şiir Dinletisi`nde; Bafralı şair Mehmet Alan(Birfani)" Sustur Be Kadın" ve yine Bafralı şair İbrahim Ünlü ise" Yürüyün Dostlar" adlı şiirlerini seslendirip beğeni ve alkış aldılar.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanlığı`nı Hayriye Hakyemez`in yaptığı Şiir Dinletisi`ne katılan şairler ve şiirleri şöyle:

"Destekli Şair Ahmet Günay" Ne hale düşürdün" , Ahmet Al" Gitsin" , Hamit Akman" Gittin" şiiri ve" Ahirim Sensin" türküsü, İsa Kahraman" Bu ne kardeşim?ve sözlerini İstanbullu bir bayanın yazdığı" Dünya`ya bir daha gelecek misin" ve sözlerini Oktay Zerrin`in yazdığı" Gönlüm Sarhoş" ,söz ve bestesi kendisine ait" Atakum`da, sahilde "adlı şiir ve besteleri, halk müziği sanatçısı ve şair Osman Başkeser" Çocuklarıma Nasihat" şiiri ve bağlamasıyla" Bilemedim-Ömrüm, Acıyla, kederle geçse de ömrüm, Ben Samsun`a gidemiyom- Çarşamba" adlı türküleri, Ali Rıza Can şair Abdurrahim Karakoç`un" Hakim Bey" , Ondokuz Mayıs ilçesinden katılan şair Alaeddin Dursun eşine yazdığı" Bir tek sen varsın" , Bafralı şair İbrahim Ünlü" Yürüyün Dostlar" , Bafralı şair Mehmet Alan(Birfani)" Sustur be kadın" ,Bafralı şair ve gazeteci Oktay Zerrin" Mahşeri Düşün" şiiriyle" Böyle mi Esecekti" ve" Geceler Yol Aldı" adlı şarkılar, Ela Yeter Şahin" Yıldızlar" , Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu`ndan emekli öğretmen ve şair KazımYılmaz Şerif Coşkun`dan" Kadınım, Otobüs Kaptanı, şair Mehmet Sağlam" Neredesin Sen?" , Samsun Sakatlar Derneği`nden Kadir Avşar" Senin gibi biriyle işim olmaz ki" adlı türküyü seslendirdi.

Samsun Sakatlar Derneği üyesi,DestekliŞair Ahmet Günay yaptığı konuşmada" Amacımız kültür ve sanat çerçevesinde tanıma,tanınma ve de şiiri sevmek ve sevdirmektir."  dedi.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Hayriye Hakyemez de katılımcı şairlere ve sanatçılara hoşgeldiniz diyerek teşekkür etti. Ayrıca bestekar ve şair Hüseyin Akçam da yaptığı konuşmada dernek üyelerine, şair ve sanatçılara teşekkür etti.

3 yılı aşkın, periyodik aralıklarla; Destekli Şair Ahmet Günay ve dernek tarafından düzenlenen" Engelsiz Şiir Akşamları" na; ayrıca Sema Şimşek Fırat, Ayşe Akyasan ve dernek üyesi engelli üyelerle şiirseverler de katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engelsiz Şiir Akşamları Şiir Dinletisine Bafralı Şairlerde Katıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0