GÜNDEM

Engellerini Renklerle Aşıyorlar

 
 147
Engellerini Renklerle Aşıyorlar - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, engelli vatandaşlar için Ebru Sanatı kursu açıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, engelli vatandaşlar için Ebru Sanatı kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Ebru Sanatı Usta Öğreticisi tarafından engellerle mücadele eden  insanlara sosyal aktivite olması ve engeller sonucu psikolojik bunalıma girmemeleri açısından destekte bulunması amacıyla Ebru sanatı kursu açıldı.

Engelliler tarafından yoğun ilgi gören Ebru sanatı kursu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Asena Kaşıkçı tarafından veriliyor.

Tek başına uyguladığı projesiyle engeli bulunan insanlara destek olmak için çabaladığını belirten Kaşıkçı, "Ben Üniversite tahsilim sonrasında baba ocağım olan Bafra`ya dönerek insanlar için neler yapabilirim düşüncesine girdim.  Tahsilimle alakalı bir iş yapmam gerektiğini bildiğim için faydalı olabilecek bir proje uyguladım.  Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Temsilciliğine gelerek kendileri ile görüştüm ve Halk Eğitim Müdürlüğü öncülüğü ile bir kurs başlattım.  Hayatları boyunca engeler ile mücadale eden engelli insanlarımız bir çok psikolojik bunalım yaşayabiliyor. Ebru sanatının sakinleştirici özelliğini kullanarak hem sosyal bir aktivite olması hemde Ebru gibi bir geleneksek Türk İslam sanatının yayılmasını sağlamak istedim. Ebru yaparken renkleri karıştırmak dahi bir çok engeli aşmalarına yardımcı olacaktır." dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engellerini Renklerle Aşıyorlar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0