GÜNDEM

Enes Şahin Bayrak Seçimden Çekildi

 
 2594
Enes Şahin Bayrak Seçimden Çekildi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Eğitim-Bir-Sen 2014 olağan kongresinde yönetime aday olan Enes Şahin Bayrak, sendika üyelerine toplu sms yollayarak seçimden çekildiğini beyan etti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Eğitim-Bir-Sen 2014 olağan kongresinde yönetime aday olan Enes Şahin Bayrak, sendika üyelerine toplu sms yollayarak seçimden çekildiğini beyan etti.

Sendika üyelerine gönderdiği sms'te "Divan ve Samsun Şube yetkilisinin adil olmayan ve taraflı tutumu nedeniyle, seçimden çekildik. Bu antidemokratik  tutumu kınıyor ve seçimi boykot ediyoruz. Gerekçemiz ise geleneksel olarak uygulanan başkan adaylarının konuşma yapmadan oy verme işleminin başlatılmasıdır. Seçim atmosferine uygun olmayan kahvaltı verilmesini doğru bulmuyoruz. Seçim gündem maddeleri iki aday tarafından ortak belirlenmemiştir. Siz çok değerli üyelerimize saygı ile duyururuz. "    diyerek seçimden çekildiğini belirtti.

Enes Şahin Bayrak  yaptığı açıklamada şöyle söyledi;

Seçimdeki gündem maddelerinin oluşturulması iki başkan adayının ortak kararı değildir. Mevcut yönetim emrivaki olarak gündem maddesi dayatmıştır. Oluşturulan divanda görevli arkadaş Mustafa Dikmen mevcut başkanın müdür olarak görev yaptığı okulda, müdür yardımcısıdır.

Verilen kahvaltıyı seçim rüşveti olarak gördüğümüzü kahvaltı esnasında üyelerimizin yemek yeme telaşesinde oluşacak olan gürültülerle, başkan adayı olarak benim konuşmamın yeterince dinlenemeyeceği kanaati ile divan heyetine kahvaltıdan sonra adayların beşer yada onar dakika konuşma yaptıktan sonra oy verme işleminin başlatılmasını talep ettik. Mevcut yönetim yanlısı olan divan yangından mal kaçırırcasına oy verme işlemini başlattı yine dün akşam üstü öğretmenevi müdürünü ziyarete gittiğimizde öğretmen evimizde değişik alanlara seçime ait olan bildirge ve üye listelerimizi takıp takamayacağımızı sorduk, tadilatta çok büyük masraf ettiğini sağa sola yapıştırmayı uygun bulmadığını söylediler ve biz anlayışla karşıladık. Sabah öğretmen evine gittiğimizde, öğretmen evinin üyeler tarafından rahatlıkla görülen yerlerde mevcut yönetime at olan aday listelerinin asılı bildirilerini gördük. Buna tepkimizi gösterdik. biz bunlarla meşgulken divan oluşturulup hızlı bir şekilde seçime başlandı. Verdiğimiz bu tepkiyi de öğretmen evinin girişindeki lobide mevcut yönetim adayı bir arkadaşımız vardı. Şu an ilimizdeki tüm ilçelerde seçim yapılmaktadır ancak kahvaltı verilmesi gibi üyeye karşı bir seçim rüşveti yoktur. 2010 olağan, 2011 olağanüstü seçimlerinde kahvaltı verilmemiştir, yine başkan adaylarının konuşması bitmeden de oy verme işlemi başlatılmamıştır.  Biz bu asılan broşürlere tepki verirken öğretmen evi lobisinde olduğumuzdan dolayı seçim mahalline 09:03 yada 09:05  de gittik. Güya biz seçim mahalline geç gitmişiz.  Daha sonra biz divana ve oradaki hazır olan 15 kadar kişiye bu seçimin başlatılma şeklinin yanlış olduğunu antidemokratik olduğunu ve kınadığımızı söyledik. Divan masasında bulunan bize ait olan seçim pusulalarımızı aldık. ve seçim mahallini terk ettik. Bu durumu il yöneticisine telefonla bildirdik. Kendisinin düşüncesini sorduk olaya seçim yönetmeliğine uygun bir seçim yapılmasını talep ettik. İlçemizdeki yönetimde, ilimizdeki yönetimde yetkiyi alamamıştır. İl yönetimi,  ilçeyi bu antidemokratik durumda destekledi. Bu antidemokratik seçimi destekledi seçimin devam ettiğini ilçe ve il yönetimi sms ile üyelerimize duyurdu. İlçede seçimden sorumlu olan il yetkilisi de mevcut yönetim lehine uygulamanın doğru olduğunu düşündüğünü beyan etti. Bizde bu bağlamdaki açıklamalarımızı çok değerli üyelerimize iki kez toplu sms yöntemiyle duyurduk. Aynı smsleri genel merkez yöneticilerimize de duyurduk. Bu seçimin sendikamıza çok hayırlı olduğunu düşünmüyoruz. Statükoya karşı çıkıyoruz. Bu olay bir sandık darbesidir. Bu acelecilik ne ilçeye ne de ile yetkiyi aldırmaz. Güçlü ve etkin bir muhalefetin iktidara geleceğini anlayan mevcut yönetim böyle acele davranarak panik halinde olduğunu ortaya koymaktadır. Biz üyelerimizin bilgi edinmesi bilinciyle bu durumu güzide basınımızla paylaşmaktayız.  

Demokratik bir seçim değildir. Yetkililerden iptalini bekliyoruz.

Sonucunu tanımayacağız. Üyenin iradesi baskı altına alınmıştır. Üye rahat bir şekilde sandığa gitme hakkından mahrum edilmiştir. Demokrasi şölenimize entrika, şantaj, hile , tabiri yerindeyse ali cengiz oyunları karıştırılmıştır. Bu uygulama Baframızdaki sendikalı yada sendikasız olan tüm eğitim iş kolunda çalışan değerli komu görevlilerinin nezdinde Eğitim-Bir-Sen`imizi küçük düşürmüştür. Genel merkezimiz her zaman daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük derken ilçe ve il yönetimleri ilçede yapılan etkin ve güçlü bir muhalefetin seçime katılmamasını demokratik bulmuşlar ve şuan kendi aralarında seçim yapmaktadırlar.

Katılımcı olmayan bir demokrasinin göstergesidir. Bu uygulamamız kesinlikle sendikamıza zarar vermez aksine sendikamızın tüm üyelerinin demokrasiyi  içine sindirmesini kolaylaştırır. Statükonun devamını isteyen insanların sendikamızda itibar bulmasına fırsat vermez. Amacımız güzel bir seçim yapıp katılımın yüksek olması ve sandıktan zaferle çıkmak ilçemizde de yetkiyi almaktı fakat bir takım ayak oyunlarıyla bu durum  engellenmiştir.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Enes Şahin Bayrak Seçimden Çekildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0