GÜNDEM

Bafra Eğitimsen Basın Açıklaması Yayımladı

 
 205
Bafra Eğitimsen Basın Açıklaması Yayımladı - Emekçilerinin ülke genelindeki en etkili sendika oluşu ile ilgili Bafra Eğitim Sen Başkanı Tacettin Koca bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Emekçilerinin ülke genelindeki en etkili sendika oluşu ile ilgili Bafra Eğitim Sen Başkanı Tacettin Koca bir basın açıklaması yayımladı.

Tacettin Koca;" Yeni dönem mayıs ayı İtibariyle Ülkemiz Ve İlçemiz Genelinde Eğitim Emekçilerinin En Etkili Sendikası Eğitim Sen Olmuştur."  dedi.

Koca Açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Bilindiği üzere eğitim hizmetleri alanında birçok sendika olmasına rağmen sendikamız dışında kalan diğer kuruluşlar sendikacılık mücadelesini hak kazanmak üzerine inşa etmemişlerdir. Uzunca bir süredir yetkili sendika olacağız anlayışı ile sendikalar sayılar üzerinden mücadele etmişler ve eğitim emekçilerinin birçok hak kayıpları yaşadığı süreçte sınıfta kalmışlardır.

Birçok eğitim emekçisi hatır gönül ilişkileri ile sendika değiştirmeye zorlandığı bir dönemden geçmiştir. Bu ilişkilerden kaynaklı birçok okulda eğitim emekçilerinin çalışma ortamlarındaki barış havası değişmeye başlamıştır. Bu yaşanan olumsuz sürecin düzeltilmesi yine biz eğitim emekçilerine düşmektedir.

Sendikamız Eğitim Sen yıllardır olduğu gibi yine bilimsel laik demokratik eğitimden yana sendikal mücadele anlayışını sürdürmeye devam etmiştir. Bunun gereği olarak;

Cumhuriyet Ortaokulun bahçesine ikinci bir okul binası dikilmesine o günlerde itiraz etmiştir. Yapılan bina projesinin ek bina olmadığını bağımsız bir bina olduğunu o günlerde yaptığımız basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduk. Şimdi haklılığımız gün gibi ortadadır.

Galip Öztürk lisesinin bahçesine yapılan yeni okul binası planlamasına yine sendikamız Eğitim Sen karşı çıkmıştır.

Emek mücadelesinin en önemli günü 1 Mayıs`ta Bafra Eğitim Sen dışında hiçbir sendika etkinlik yapmamıştır. Kendilerini sendika olarak açıklayan kuruluşlar sendikacılığın en önemli günü olan 1 Mayıs gününü es geçmişlerdir.

Yine sendikayız diyenler özel sektör kuruluşları ile promosyon anlaşması yapmışlardır. Esas amacı özelleştirmeye karşı olması gereken sendikalar, özel sektöre hizmet eder hale gelmişlerdir. Üyelerini özel sektörün müşterisi haline getirmişlerdir. Kendi sendikalarının da bağlı olduğu sağlık hizmetleri sendikaları olmasına rağmen özel hastaneler ile yaptıkları indirim anlaşmalarını bir kazanım olarak üyelerini sunmuşlar ve üyelerini kandırmışlardır. Oysaki kamu alanında faaliyet gösteren bir sendikanın esas işi eğitim ve sağlık gibi alanda özel sektör işletmelerine karşı olması gerekliliğidir.

Faiz haramdır diyenler, bir banka ile üyelerine indirimli tüketicisi kredisi anlaşması yapmışlardır.

Rotasyonla Kavimler Göçü yaşayacak olan eğitim emekçilerinin sesi dikkate alınmamıştır.

Eğitim yöneticilerinin çıkarılan bir kanunla yıllardır yaptıkları görevden bir anda alınmalarına birçok sendika sesini çıkartamamıştır.

Sınıf mevcutlarının 4+4+4 ile bir anda 34 kişi olmasından kaynaklı yaşanan norm kadro fazlalığı durumuna sendikamız dışında itiraz eden sendika çıkmamıştır.

4+4+4 den kaynaklı yaşan sorunlar dağ gibi büyümüştür. Özelleştirmenin en önemli yasalarından olan 4+4+4 uygulamasına en ciddi karşı tavrı sendikamız Eğitim Sen koymuştur. Birçok öğretmenimiz norm daralmasından kaynaklı alan değiştirmek durumunda kalmıştır.

Sendikalarında müdür yardımcılığı ve müdürlük kursları açan sendikalar, yeni yasa ile eğitim yöneticilerinin belirlenmesi yasasına seslerini yeterli çıkartamamışlardır. Açılan davalar mücadele anlayışımızın esası değildir. Kaldı ki kazanılan davaları dahi uygulamayan bir irade ile de karşı karşıya kaldığımız gün gibi ortadadır.

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi süreci biz eğitim çalışanları ve halkın çocukları için bir darbe niteliğindedir. Eğitim kamusal bir hak olmaktan çıkartılma sürecine girmiştir. Paran kadar eğitim anlayışı hakim olmaya başlamıştır. Özel okullara verilen öğrenci başı teşvik paraları ile birlikte devlet okullarının niteliksizleştirilme süreci hızlandırılmıştır.

Bir çok öğretmenimiz öğrenci velileri tarafından haksız yere darp edilir hale gelmiştir.

Yaşanan bunca olumsuz sürece ilçemizde sendikamız Eğitim Sen Bafra Temsilciliğinden başka itiraz eden başka bir sendika yoktur. Bunun için yeni döneminde önceki dönemlerde olduğu gibi en etkili sendikası Eğitim Sen olduğunu bir daha buradan açıklıyoruz. Sayılar ile sendikacılık yapılıyor olsaydı yukarıdaki sorunlara karşı yürüttüğümüz mücadele anlayışında birçok sendika da bizimle birlikte olması gerekirdi.

Sendikamız Eğitim Sen eğitim emekçileri mücadelesinin tarihten bugüne ve yarınlara sürdürücüsü ve yürütücüsüdür.

 

            

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Eğitimsen Basın Açıklaması Yayımladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0