SAMSUN

Elvin-der'den İha'ya Ziyaret

 
 312
Elvin-der'den İha'ya Ziyaret - Elveren İnsanlar Derneği (ELVİN-DER) Başkanı Yeşim Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu
Bafra Haber

 |  - Elveren İnsanlar Derneği (ELVİN-DER) Başkanı Yeşim Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu

ELVİN-DER Başkanı Yeşim Gürsoy, Genel Sekreter Sevil Bilasa, Sayman Hakan Leblebicioğlu ve üye Muhterem Balcı, İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Başkan Yeşim Gürsoy, dernek hakkında bilgiler verdi.

ELVİN-DER'in çalışmalarıyla toplumun her kesimine hitap etiğini söyleyen Yeşim Gürsoy, "Özellikle dezavantajlı gruplar olarak görülen toplumun farklı bireylerine, kadınlar, çocuklar yaşlılar ve engelliler gibi sorunlar hala ülkemizde yeterli çözüme ulaşmamıştır. Hakları noktasında istedikleri yaşamsal koşullara sahip olamamış gruplara yönelik çalışmalar yapmak ve asıl hedefin asla 'balık vermek değil, balık tutmak' olduğunu göstermek için yola çıkmış bir kuruluştur. Hayatın her döneminde insanların inişleri çıkışları, bazılarına göre şanslı bazılarına göre çok şansız dönemleri olmuştur. Hayat maalesef bu dönemleri nasıl yaşanacağını yaşarken öğretir. Öncesinde belki de tasavvur edemeyeceği birçok olayın muhakkak ki bir çözümü, bir çıkışı, bir sonu vardır. Önemli olan bu dönemleri konu her ne olursa olsun doğru atlatabilmektir. İnsanı fıtratı gereği zorluklara karşı diğer canlılardan daha dayanıklı olduğu için yaratılanların en üstünü olarak yaratılmıştır. Bizim asıl amaçlarımızdan birisi de gönüllülük esasıyla toplumun yanında olmak ve bu zorlu yollarda ışık tutmak, derneğimizin de adını verdiğimiz el vermek, bilgimizi paylaşmak, bir günle bir saatle belki hayatlarda çok bir şey değiştirmesek de onlarla birlikte olduğumuzu bilmelerini istememizdir" dedi.

Derneğin amaçlarına değinen Gürsoy, "Kadın, çocuk, yaşlı ve engellileri (dezavantajlı kişileri) güçlendirmek için yaşadıkları her türlü sosyal, kültürel, ekonomik sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapmak, politikalar üretmek ihtiyaç duydukları her alanda gerekli desteği ve yardımı sunmak, eğitim-kültür-sağlık alanlarında faaliyette bulunmaktır" diye konuştu.

Yeşim Gürsoy başkanlığında derneğin Başkan Yardımcılığını Canan Kazak, Genel Sekreterliğini Sevil Bilasa ve Saymanlığını Hakan Leblebicioğlu yapıyor. Yönetim kurulu üyeleri ise Necmi Çamaş, Hanife Papila, Sezen Kılıç, Mihriban Akyüz, Melike Ersayın Güven ve Mustafa Çakır'dan oluşuyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Elvin-der'den İha'ya Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0