GÜNDEM

Eğitim Sistemini Ve Sorunlarını Tartıştılar

 
 1357
Eğitim Sistemini Ve Sorunlarını Tartıştılar - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim görevlileri, öğretmen ve veliler ile eğitim sistemi ve sistemin sorunlarını tartıştılar.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim görevlileri, öğretmen ve veliler ile eğitim sistemi ve sistemin sorunlarını tartıştılar.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bafra Temsilciliği tarafından Bafra Öğretmenevinde , "Eğitim sistemimiz nereye gidiyor" konulu panel düzenlendi.

Panelistler, katılımcılar ile birlikte, eğitim sisteminde gördükleri aksaklıkları, sanatsız eğitim, ezbere eğitim, kalabalık sınıfların olması, sınava dayalı eğitim, cinsiyetçilik, küçük yaşta eğitim, taşımalı eğitim, uzun ders saatleri, zorunlu din dersi, okullarda özelleşme, zorunlu seçmeli ders, müfredat ve okullardan bilimin uzak tutulması gibi konu başlıkları ile tartıştılar.

OMÜ Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Hasan Aydın ve  Doç. Dr. Özgür Taşkın`ın panelistlik yaptığı panele Eğitim-Sen Samsun Şube Temsilcisi İsmail Yavuz ve Eğitim-Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi İbrahim Akekmekçi ve sendika üyeleri, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, sendika üyeleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Panelde açılış konuşması Eğitim-Sen Samsun Şube Temsilcisi İsmail Yavuz yaptı.

İsmail Yavuz konuşmasında, " Bafra temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu paneldeki konu başlığı " Ã‹Å" Eğitim sistemimiz nereye gidiyor?` aslında çok çetrefilli bir soru. Aslında eğitim sisteminin nereye gittiğini hepimiz gündelik hayatlarımızda yaşıyor ve görüyoruz. Özellikle AK Parti rejimi, son günlerdeki yaptığı uygulamalarla da bunu tescillemiş durumda. Yazın bile yapılan işleri değerlendirdiğimizde eğitimde çok ciddi anlamda bir dönüşüm var. Ama bu dönüşüm bizim ifade ettiğimiz anlamda eğitimsel anlamda bir ilerlemeye karşılık gelmiyor. Aslında eğitim sisteminde bir çöküş yaşanılıyor. 12 yıllık icraatlarında eğitim sistemini son dönemlerinde özellikle, ilk dönemlerinde belki özelleştirmeler üzerinden götürdüler ama son dönemde eğitimdeki piyasalaştırma ve bir nevi AK Parti`nin kendi ideolojik çerçevesi içerisinde mezhepçi bir mantık üzerinden de yeni bir insan yeni bir eğitim modeli inşa etmeye çalışıyorlar."    İfadelerinde bulundu.

İsmail Yavuz`un konuşmasının ardından panelistlerden ilk olarak Doç. Dr. Özgür Taşkın ve Doç. Dr. Hasan Aydın, Eğitim sistemi ve sorunları hakkında konuşmalar yaptı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Sistemini Ve Sorunlarını Tartıştılar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0