GÜNDEM

Eğitim-sen`den Kadın Cinayetlerine Tepki

 
 2899
Eğitim-sen`den Kadın Cinayetlerine Tepki - KESK adına ,"Eğitim-Sen Bafra Temsilcileri kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - KESK adına ,"Eğitim-Sen Bafra Temsilcileri kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

KESK adına ,"Eğitim-Sen Bafra Temsilcilerinden Zülbiye Semiz`in, Kadın Cinayetleri Devam Ediyor !"  konulu açıklamasında şunlara değinildi.

"Kadın cinayetleri devam ediyor. Cezasız kalan her cinayet, yeni bir tanesinin daha işlenmesine cesaret veriyor. Kadına yönelik şiddetin son kurbanı ilçemiz Orta durak mahallesinde eşinin baltalı saldırısı sonucu yaşamını kaybeden 38 yaşındaki Çiğdem oldu. Kadın cinayetlerine uygulanan indirimlerden cesaret alan katiller kadınların hayatlarını tehdit etmeye devam ediyor. Kadın cinayetlerinde hem katillere indirim vermek, hem de çok büyük sayıda cinayetin üstünü örtmek başka kadınların hayatına mal oluyor.

Bu ülkede erkekler sadece geçtiğimiz ayda, 26 kadın öldürdü. Çok sayıda kadına tecavüz edildi , bir o kadar çocuk istismara uğradı. Yerler, failler farklı olsa da şiddet uygulayan erkeklerin konuştukları ortak dil erkek egemenliğinin diliydi. Bu dil ölümün, yok etmenin, aşağılamanın dilidir. Biz kadınlar ise yüzyıllardır eril karanlığa karşı yaşamı savunuyoruz. Özgürlükler ve barış için mücadele ediyoruz.

Adında "Kadın"  olmayan bir bakanlığı kadına ilişkin politikalar yapmakla yetkin gören bir devlet aklıyla devam edildiği, ülkenin yetkili ağızları, etnisite, millet, dil, inanç ve toplumsal cinsiyet temelinde ayrımcı söylemlerde bulundukları müddetçe bu konuda bir ilerleme kaydetmek mümkün değildir. Tüm bunlara karşı mücadele ediyor; kadın katliamına, kadına yönelik şiddete ilişkin açılan davaları el çabukluğuyla kapatan, şikâyetçi kadınları evlerine yollayan, tecavüze uğrayan kız çocuklarında rıza arayan eril sisteme karşı her yerde sesimizi yükseltiyoruz.

Kadınların bedenleri üzerindeki denetimini arttıran erkek egemenliğine itirazımız var. Kadınların sadece geleneksel aile içerisinde anneler, eşler ya da çocuklar olarak tanımlanmasına, iradelerinin yok sayılmasına; hayatlarına müdahale edilmesine itirazımız var. Erkek egemen kapitalist düzenin kadınları sermayeye ucuz iş gücü tedarikçisi, sosyal devletin yükümlülüklerinin taşıyıcısı olarak görmesine itirazımız var.

Kadına yönelik şiddetin tüm biçimlerini ortadan kaldırmak için bize düşen, sesimizi yükselterek, uğruna mücadele ederek, evlerimizden iş yerlerimizden başlayarak hayatımızın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak, bu bilinci yaygınlaştırmaktır.

Biz KESKli kadınlar tüm kadın katillerinin ve kadına şiddet uygulayanların Türk Ceza Kanunu`nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmasını, Soruşturmanın ve dava sürecinin kamuoyu takibine izin verecek şeffaflıkla ve hukuka uygun biçimde yürütülmesini talep ediyor, bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumları; kadınların güçlendirilmesi ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için acil harekete geçmeye ve bu süreçte kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konularında deneyim sahibi sivil toplum kuruluşlarını dikkate almaya çağırıyoruz.

Kadınların erkek şiddetiyle ölmesine, yargının erkekten yana tavır almasına tahammülümüz yok.

Yasta Değil, İsyandayız! Kadın Katliamları Son Bulana Dek Mücadelemiz Devam Edecek! "

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim-sen`den Kadın Cinayetlerine Tepki içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0