GÜNDEM

Eğitim İş'ten İmam Hatip Tepkisi

 
 1782
Eğitim İş'ten İmam Hatip Tepkisi - Eğitim-İş Bafra Temsilcisi Atakan Şen, kapatılacak olan öğretmen lisesinin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Eğitim-İş Bafra Temsilcisi Atakan Şen, kapatılacak olan öğretmen lisesinin Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Atakan Şen, yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

 Okul dönüşümlerinde sıkıntıların yaşanacağı olağandır. Siyasi iktidar 4+4+4  kesintili  eğitim sistemini bütün muhalefete karşı bu sistemi getirerek, bugünkü yaşadığımız olayların önünü açmıştır. 4+4+4 sistemi bugünlerin inşasıdır. Piyasalaştırılan eğitim sisteminin yeni rant alanları ortaya çıkarmıştır, İmkanları olan öğrenciler özel okullara yönlendirilirken diğer öğrencilerde devlet okullarına kalmıştır. Başarılı olan öğretmen liseleri de kapatılarak öğrencilerin elindeki iyi bir seçenek daha ellerinden alınmıştır.

Bu sistem yeni bir hayatın inşasıdır. Ekonomik durumu yüksek olan öğrenciler özel okullara yönelirken, diğer öğrenciler kazanabilirlerse Fen Lisesi, kazanamazlarsa düz liseler haline getirilen 34 kişilik Anadolu liselerine veya İmam hatip liselerine gitmek zorunda kalacaklardır.

Bu süreçte bizler imam hatip liselerine karşı insanlar değiliz. Bafra`nın kazancına olacak her türlü yatırıma biz de evet deriz.  

Bir değil 2 hatta 3 tane imam hatip lisesi açılsın ama neden bir Antalya`nın Kumluca ilçesinde, öğretmen lisesi sosyal bilimler lisesine çevrilirken, Bafra`mız da böyle bir imkândan yararlanmasın.

Yine Samsun`da Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi fen lisesine, Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi önce Anadolu lisesine sonra ilçe yöneticilerinin sahip çıkmasıyla Fen lisesine dönüştürülmüştür.

Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinin sosyal bilimler lisesine dönüştürülmesini mümkün değil ise Anadolu Lisesi olarak devam etmesini istiyoruz.
Bu isteklerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürüne ilettik. Öğrencilerin 25 Temmuz saat 14.00`te yapacakları bazın açıklamasına duyarlı tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.  

Onun için tüm yetkilileri Bafra`nın kazanacağı kararların altına imza atmalarını diliyoruz çünkü Bafra kazanırsa hepimiz kazanırız.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim İş'ten İmam Hatip Tepkisi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0