GÜNDEM

Eğitim Camiasından Kaymakam`a Veda

 
 276
Eğitim Camiasından Kaymakam`a Veda - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`nın Mersin Vali Yardımcısı olarak tayini çıkması sebebi ile Milli Eğitim camiası veda yemeği düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`nın Mersin Vali Yardımcısı olarak tayini çıkması sebebi ile Milli Eğitim camiası veda yemeği düzenledi.

Bafra Öğretmenevinde düzenlenen veda yemeğinin sunuculuğunu Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş yaptı. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı için düzenlenen veda yemeğine çok sayıda okul müdürü ve idareci katıldı.

Gecenin konuşmalar bölümü Yıldıray Baş`ın şiir okuması ile başladı. Baş`ın veda konuşmasının ardından diğer okul müdürleri de dilek ve temennilerde bulundular.

Ali Kale Tesislerindeki veda yemeğinde de bir konuşma yapan Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, "Havuzdaki veda yemeğinde de belirttiğim gibi Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü olarak yaklaşık 2 yılı tamamlıyoruz. Bu süreç içerisinde herhalde milli eğitimde çalışan bir idareci için çalışılabilecek en iyi kaymakamla çalışma şansımız oldu."    dedi.

Katipoğlu veda konuşmasında şunları söyledi:
Sayın Kaymakamımız ve hanımefendiyle beraber 2 yıllık süreç içerisinde siz değerli arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi projeler gerçekleştirdik, beraber çalıştık, Beraber ıslandık bu yollarda diyor. Beraber yorulduk ama Bafra için çok güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum.

Bu hizmetleri yaparken yanımızda olan Sayın kaymakamımız ve hanımefendiye bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum.  Devlet memurluğunda belki de en zor olanlardan bir tanesi Valilik ve Kaymakamlıktır herhalde.
Belli bir süreç olduktan sonra çalıştıkları ortamdan başka bir ortama gidiyorlar. Sayın hanımefendiye, " Ã‹Å"sizi Bafra`mıza yine bekleriz.` dedik. Hanımefendi de bize " Ã‹Å" İnşallah bir daha ki sefere ile vali olarak geliriz, o zaman görüşürüz."    dedi.
İnşallah bir dahaki sefere ilimize vali olarak gelirler biz de onların bir çalışanı olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyarız. Biz bu akşam eğitim camiasına vermiş oldukları büyük destekten dolayı öz bir katılımla program düzenledik.  Ben şahsım adına çok hüzünlüyüm ama Kaymakam beyin de ifade ettiği gibi devlet memurluğu da böyledir. Biz bundan sonra kendisine, hanımefendiye, kızları Zehra`ya ve Yusuf`a başarılar diliyoruz.  Biz sizi çok sevdik ve özleyeceğiz, Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Yolunuz açık olsun."     dedi.

Dilek ve temennilerden sonra konuşan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı bir teşekkür konuşması yaptı:
Kaymakam Katırcı şunları söyledi:
Bu akşam eğitim camiasıyla vedalaşıyoruz. Tabi ki bunlar mutlak ayrılıklar değil, inanan insanlar olarak inşallah yine karşılaşacağız. Bu dünyada olamazsa öbür tarafta, belki de kalktığımızda, sağımıza solumuza baktığımızda tanıdık yüzler göreceğiz.

Bu yolculuk hepimiz için mukadderat olan bir yolculuk. Dünyada ne kadar yaşarsanız yaşayın ayrılıyorsunuz. Ben bazen toplantılardan bu espriyi yapıyorum. Ölümü en güzel karşılayacak olan devlet memurlarıdır.  Çünkü ben 9. defa veda ediyorum. Hayatlarında hiç veda etmeyenler için çok zor. O anlamda belki de bu dünyadan ayrılığa da bir vesile bir düşünme ve ona hazırlıkta olabilir.

Bu tür konuşmalar genellikle duygusal oluyor. Bu akşam arkadaşlarımız çok güzel şeyler ifade ettiler. Ben bunu bir kaç yerde de tekrarladım. Nasıl hatırlanmak istiyorsun? Mesela geçmiş kaymakamlarımızı hep iyilikle güzellikle yad ediyoruz. Bazıları tarımla, bazıları yaptığı programlarla icraatlarla anılıyor.


Bizde eğitimde yaptığımız çalışmalarla anılmayı arzu ediyoruz diye, ortaya koyduğumuz perspektif bunu giderken söylemiş değiliz.  3 yılda yaptığımız çalışmalarla mesaimizin büyük kısmını eğitime harcayarak bunu zaten fiilen yaptık. Bunun karşısında da hiçbir şey beklemiyoruz. Biz bu çalışmaları, her şeyden önce devletin bir temsilcisiyim.

Ben, milletimin hizmetçisi olarak yapmam gereken görevlerin içerisinde ve ekstra koyduğumuz mesai varsa bu da bizim için iyilik olarak karşımıza çıkar.

Ama eşim için onun böyle bir görevi yoktu. Bana her yerde destek oldu. Eğitim çalışmalarında bana çok büyük özveri ve güven verdi. Bir gönül elçisi gibi, bir eğitim gönüllüsü gibi çalıştı. Ben maaşımı aldım ama eşim buna karşılık hiç bir ücret almadı. İnşallah temenni ediyorum, Allah ona öbür tarafta bunun ecrini versin.

Bafra bizim çalıştığımız yerlerin en zevklilerinden bir tanesi, ayrılırken gönül hoşluğuyla, rahatlıkla ayrılıyoruz. 2 zorluğumuz vardı, 1 tanesi oğlumuzun üniversite durumu diğeri de kızımızın liseye başlama pozisyonu, çok şükür kızımızı oradaki bir liseye oğlumuzu da mersindeki üniversite naklediyoruz. Bundan sonra insanın katlanamayacağı taşınma yorgunluk hiçbir zorluk yok.  

Zaman olarak biraz erken olmuş olabilir. Bizim gönlümüzden Bafra`ya biraz daha hizmet etmek istiyordu ama devletimizin takdiri her zaman bizim başımızın üstündedir. Geçen hafta kaymakamlar kararnamesi vardı, biz gidiyorduk. Bu hafta Samsun Valimiz ayrıldı. Bu mevsim zaten tayin mevsimi bir yerden bir yere nakloluyoruz. Minimum 2 yıl çalışıyoruz. 2 yıldan sonra her an tayin beklenebilir. Bizim içinde kısmet olan yer Mersin.  Sizden ricam bu ülkeyi seven, bayrağını seven, vatana millete hizmet etmeyi seven nesiller yetiştirmenizi arzu ediyorum.  

Konuşmalardan sonra Bafra Milli Eğitim Müdürü tarafından Bafra Kaymakamı Ali ve Hacer Katırcı çiftine çiçek ve hediye takdim edildi.

Gece toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Camiasından Kaymakam`a Veda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0