EDİTÖR

Editörün 28 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

 
 1483
Editörün 28 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 28 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 28 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

{haber} 

BELEDİYEDEN BEKLENEN CEVAPLAR
Fıskiye neden çalışmıyor?
Çamlık alana düğün iznini kim verdi?
Belediyede kaç zabıta var?

 

GENÇ BAKIŞ YURDUSEVEN
Gazete Arena`nın bir haftadır anonsladığı, AKP Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven

dosyası bugün açıldı ve galiba kapandı. Doğrusu neler yazılacağını biz de merak etmiştik. Arena manidar bir şekilde Tuncay Yurduseven`i, "Genç Bakış Yurduseven"       başlığı ile manşetine oturttu  ve Yurduseven`in 1303 gününü 244 kelimeye sığdırdı.

 

ÇAMLIK ALANINA KİM DÜĞÜN İZNİ VERDİ?
Ali Kale Turistik Tesisleri yanındaki piknik olarak  kullanılan Çamlık alanın düğün amaçlı olarak kullanılması haklı olarak vatandaşın tepkisini çekti. Şikayetini güzel bir dille yazan takipçimizden sonra bize sadece aşağıdaki soruları sormak kalmış:
Çamlık alanda her isteyen düğün yapabilir mi?
Evet ise kimden izin alınıyor ve kaç lira?
Hayır ise düğün iznini kim verdi?
Bu soruların cevabını, mezara tankerle su boşaltma talimatını veren kişiyi kısa sürede bulanlardan bekliyoruz. Belediye basınından...
İŞTE TAKİPÇİMİZİN ŞİKAYETİ

25.07.2015 tarihinde Ali Kale turistik tesisleri yanındaki "Çamlık" adıyla anılan piknik ve mesire alanı olarak kullanılan akreditasyon alanının halka hizmet için değil de pikniklerin yoğun olarak yapıldığı cumartesi günü bir düğün daveti için kapatıldığına şahit oldum. Bu duruma müsaade eden/göz yuman kişilerle ilgili haber dipnot veya halkı bilinçlendirecek bir paylaşım yaparsanız iyi olacağı kanaatindeyim.

BAKIMSIZ PARKLAR VE YENİLERİ
Pazar günü Büyük Park`a basket oynamaya gittim. Bir de ne göreyim? Büyük Park kuşatılmış. Büyük Park dökülüyor. Büyük Park küçülüyor.
Kuşatılmış ve büyümüş:
Parkı işleten şirket kullanım alanını genişletmiş, güzel ahşap çit ile de çevirmiş. 
Park küçülmüş: Şirketin alanı genişletmesi sonucu halka açık alan da küçülmüş. 
Eminim çevrili olan alan bakımlıdır. Ancak geride kalan kısım bakımsızlıktan dökülmüş, otlar susuzluktan kurumuş. Anlayacağınız belediye Büyük Park`ı küçültmüş ve unutmuş. 

Büyük Parkı içeriden çit ile çevirenler; ne gerek vardı buna, parkın etrafı beton duvarlarla çevrili. Park zaten sizin, size engel olabilecek biri mi var Bafra`da.

BAŞKAN İTALYA`DAN GELDİ. YEDİĞİNİZ İÇTİĞİNİZ SİZİN OLSUN...
Başkan Şahin, İtalya`da düzenlenen eğitim gezisinden döndü. Başkanım, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, anlatın bakalım bu İtalya gezisinin Bafra`ya b ir faydası olacak mı? Kaldırım işgalleri son bulacak mı, korna ve diğer sesler azalacak mı, dolmuşçular hizaya gelecek mi, Bafra daha yeşil olacak mı, tarihi eserler korunacak mı, çocuklarımız daha çok spor yapacak mı, sanatsal ve kültürel faaliyetler artacak mı? Daha yazayım mı?

BAŞKAN`DAN 40 KÖYE ÇOCUK OYUN PARKI GRUBU
Başkan Şahin geldiği gibi Bafra`nın 40 mahallesine çocuk oyun parkı müjdesi verdi. Mahalle dediklerine bakmayın, köylerimize. Çocuk parkı dediklerine de bakmayın, oyun parkı grubu onlar.
Asıl konu şu: Bafra`daki parkları temiz bakımlı tutamayan belediyenin, köylerdeki parklara bakamayacağı aşikar. Her şeyi belediyeden beklemeyelim ve çocuk oyun gruplarımıza sahip çıkalım, koruyalım.

 

KIRIK KALDIRIMI KİM GÖRECEK
Çarşı Cami karşısındaki kaldırımın köşesi bir şekilde kırılmış ve dağılmış. Berbat bir durumda. Bazen belediyenin ne zaman yapacağını merak eder ve bekleriz. Biz bu kez belediyenin ne zaman yapacağını beklemeyelim dedik. Zira bizim belediye bizi çok sever ve haber yapmamızı bekler. Belediyeye kalırsa ölme eşeğim ölme hesabı olur ki, bu çok uzun bir hesap.

 

MEYDANDAKİ PARKA AFİŞ
Bafra`da isteyen istediği yere afiş asabiliyor. Hiçbir konuda kuralı olmayan belediyenin bu konuda da bir kuralı yok. Çarşının göbeğinde güzel bir yeşil alanımız var. Derneğin biri bir etkinlik afişi asmış. Dernek için asılacak en iyi yer, görmeyen kalmaz. Ancak her afiş her yere asılmaz. Kötü bir örnek. Öyle bir şey yapın ki herkes yapabilsin. Doğanca Belediye iken oraya afiş asmıştı ve biz haber yapmıştık. Aslında oraya afiş asılmaması için uyarı levhası var ama o levhada belediyelik olmuş. Oku okuyabilirsen.

 

BELEDİYEDE KAÇ ZABITA VAR?
Belediyecilik demek sadece trilyonluk yatırımlar yapmak değildir. Bafra gibi başı bozuk şehirlerde en çok ihtiyaç duyulan zabıta hizmetidir. Bafra`da şu anda kaç zabıta var bilmiyorum. Var olan zabıtaların kaç tanesi zabıta hizmetinde görevli onu da bilmiyorum. Belediye basını bu bilgileri bize ulaştırırsa sevinirim.

 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 

SÜREKLİ  SORUNLAR

7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"  demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"; deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı" ; gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."  işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

3- Selesepet Top Kandil Şenliği KONSERLERDEN kurtuldu

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 28 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0