EDİTÖR

Editörün 24 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

 
 1218
Editörün 24 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 24 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 24 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü

Günün uyarısı: Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"          demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

Günün Sorusu: Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!

ADLİYE İLE BASIN BAYRAMI KUTLAMASI
Bugün Basın Bayramı. Ben de bu bayramı Bafra Adliyesi ile kutlamak istedim.

Adliye ile aram çok iyidir. Beni severler sağ olsunlar. Sayemde, basın hukuku/basın özgürlüğü deneyimleri arttı.
"Adliye çalışanının zulasını jandarma patlattı"    başlıklı haber, haberin mağdurundan çok savcıların derdi oldu.Neler yaptılar neler...
Bir arkadaş yolda beni gördü  "abi sana bir şey diyeceğim ama benden duymadın"    dedi ve anlattı... Bonzai haberi sonrası hakim ve savcılar bir araya gelip bana nasıl ceza verebileceklerini konuşmuşlar.  
Şaşmadım. Daha önceki Başsavcı Turan ve Ağır Ceza Reisi Öztürk beni çok severdi, bunlar da fikri takip yapmışlardır. Devlette devamlılık esastır.
Hakimlerin böyle bir plan içinde olacağını sanmıyorum. Savcıların işi zaten sav üretmek.
Ben kendilerine sadece şunu söylüyorum. Dosyam kabarık, açtığınız ya da açacağınız davalar umurumda değil. Ceza almaktan korkacak bir adam değilim. Üzerimde kurduğunuz ceza baskısına rağmen yazıyorum. Şimdi yaptığım gibi..


UTANMAZ MEYDAN ESNAFI
Defalarca yazdık yazacağız da, meydandaki bazı esnaflar güzelim parka çöp atmaya devam ediyorlar.
Laftan anlamayan utanmazlar! Siz attıkça ben yazacağım. Park sizin çöplüğünüz değil. Çöpünüzü herkes gibi ya çöpçü gelince dışarı çıkarın ve kapınızın önünden çöpçüye verin ya da en yakın çöp konteynırına götürün.

 

BAŞKAN SENİN DE Mİ FISKİYENİ KIRDILAR?
Dikkatli bir okurumuz meydandaki havuzun fıskiyesinin uzun zamandır (yaz boyu) çalışmadığını ihbar etti. Konuyu araştıralım dedik. Durum vahim. Çünkü belediyenin yetkililerinin haberi yok. Bilmesi gereken en yetkili müdür ise 19-24 arası otomatik çalışıyor dedi. Fıskiye çalışmıyor.
Güzel bir başlık attık ama dünyada olan bitenden habersiz (Gökçek`in fıskiyesi) ya da mizah duygusu gelişmemiş birisi başlığa takılmış.
Bafra`da olan biten her şeyden belediye başkanı sorumludur. Soracağımız kişi odur.
Fıskiyeli havuzlar sadece görsellik amacı ile yapılmaz. Özellikle yaz aylarında gündüzleri havuz etrafında oturan insanların, fıskiyenin serinliğine ihtiyacı var. Hangi amaçla çalıştırılmadığını bilmiyoruz. Geceleri çalıştırmak gibi şekilcilikleri bırakın bir an önce gündüzleri de çalıştırın.

 

SADECE ÇOCUKLARIN OYNAYACAĞI BİR PARK
Bafra Haber takipçisi bir anne çok güzel ve anlamlı bir talepte bulundu. Anne, sadece çocukların oynayabileceği, içine gençlerin/serserilerin giremeyeceği oyun parkı yapılsın diyor. Bafra`nın, Samsun`daki Çocuk Parkı Dünyası gibi bir parka ihtiyacı var. Belediyemiz bu konuya bir el atıp proje kapsamına almalı.
Çok büyük bir yer olması gerektiği için bence en uygun yerler Ali Kale Turistik Tesisleri çevresindeki hazine arazileri. Hatta eski şantiyenin olduğu yer de olabilir.
Yine aynı bölgede çocuklar için trafik eğitim parkı, akrobatik bisiklet gösterisi de yapılabilecek skate parkuru ile Bafra`ya güzel bir yatırım kazandırılabilir.


19 MAYIS BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Basın Bayramı sebebi ile Bafra Gazeteciler Cemiyetine çiçek gönderen ve bayram kutlaması yapan 19 Mayıs Belediyesi Başkanı Osman Topaloğlu`nu ve bu inceliği düşündüren çalışanını tebrik ediyorum.

BAFRA BELEDİYESİ BASININI İSE
Basın Bayramı sebebi ile kutlama mesajı yayımlamayı unutan, saat 16.00`da başka yerlerden görüp de hatırlayan ve Başkan adına SMS ile kutlama mesajı yayımlatan Belediye Basınını hiç bir şey etmiyorum.


ARENA EDİTÖRÜNDEN KAYMAKAMA ÖVGÜ
Arena Gazetesi editörü Tolga Birgücü, bir kaymakamı reklam yaptığı için yermek amacı ile iyi bir örnekle kıyaslamak için kurban olarak bizim Kaymakam Halis Arslan`ı seçmiş...
Tolga, Kaymakamımız gerçekten çok çalışkan. Genç bir delikanlı gibi pır pır.  Bir o karede bir bu karede, yerinde duramıyor maşallah . Öveceğim öveceğim diyorum, sonra reklam kokan hareketleri geliyor aklıma ve vazgeçiyorum...Bilgin olsun dedim :)

 

TEŞEKKÜRLER YORUMCU (!)
Günlüklerimiz bir yorumcunun çok hoşuna gitmiş ve bize methiyeler yağdırmış...
"her şeyi sen bilirsin, bilgin tavan yapmış, Bafra`da herkes sıfır sen mükemmelsin"    Teşekkürler yorumcu (!)

EY YORUMCU!
Dünkü yazıma bozulan bir yorumcu fena kızmış:)

"editör sen kendini ne sanıyosun, milleti böyle aşağılıyosun. ey muhtar ne demek ya sen kimsin?" demiş.
Ey yorumcu! yorumunu daha fazla kişi okusun diye buraya aldım.

 


 


SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 

SÜREKLİ  SORUNLAR

7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"          demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"       deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"          gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."          işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

3- Selesepet Top Kandil Şenliği KONSERLERDEN kurtuldu

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 24 Temmuz 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0