EDİTÖR

Editörün 24 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 1465
Editörün 24 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Günün Bilgisi: Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır. Örnek: Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor.
Bafra Haber

 |  - Günün Bilgisi: Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır. Örnek: Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor.

{haber}

Günün Uyarısı: Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın. Sizi kandırıyorlar. O paralar başta Bafra`dakiler olmak üzere doğru yerlere gitmiyor.

BELEDİYE İFTAR YEMEĞİ ŞOVUNU BIRAKTI
Bafra Belediyesi, yerel seçimlerden önceki Ramazan ayında düzenlediği iftar sofralarıyla yemek yiyenleri sevindirdi, yemek malzemesi satanları zengin etti.
Çok eleştirdik, demediğimiz kalmadı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmayı, hatta evinde yemek yapamayan yaşlı ya da hastalara dahi yemek dağıtmayı bırakmışlardı. Neden mi? Seçim öncesi siyasi şov yapmak için, yol yaptık, kaldırım yapmak için.
Neyse ki bu yıl, ya paranın yokluğundan ya da akılları başlarına geldiğinde veya önümüzde seçim olmadığından bu uygulamadan vazgeçtiler.

 

YAŞLI VE HASTALARA EVDE YEMEK DAĞITIMI
Bugün bir cemaat müridi gençle sohbet ettim. Yaşlı ve hastalara yemek dağıttıklarını söyledi. Nasıl olur belediye dağıtıyor, size mi kaldı o işi yapmak diye çıkıştım. Yok abi belediye dağıtmıyor hatta belediyeden sefer taslarını aldık, biz dağıtıyoruz dedi.

Bafra Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Çalışkan`ı arayıp, yaşlılara yemek dağıtımı yapılıp yapılmadığını sordum. Yerel seçimlerinden sonra yemek dağıtımını bıraktıklarını ancak şu anda tekrar başladıklarını ve Ramazandan sonra da devam edeceklerini söyledi. Bafra`da yaklaşık 300 civarında kişinin evde yemek dağıtımına muhtaç olduğunu söyledi. DEVLETİN OLMADIĞI YERDE CEMAAT YEMEK DAĞITIR

 

RAMAZAN AYINDA YARDIM İSTİSMARI

Lösemili çocukları ve engellileri istismar ederek adeta dilenen fırsatçılar Ramazan ayında da boş durmuyor. İnsanların merhamet ve yardımlaşma duygularını istismar eden dergi satıcılarına yüz vermeyin hatta tersleyin, kovun. Bu sahtekar fırsatçılar kovulmayı hak ediyor. Yıllar önce bunlara modern dilenciler demiştim hala diyorum. Dilenciler dahi bu şekilde yardım toplamıyor. Bu merhamet istismarcılarına verdiğiniz hiçbir kuruş gerçek yerine ulaşmıyor.

 

BEN KİNAYE YAPIYORUM HABERİNİZ VAR MI?
Dilimizde az kullanılan ve çok az bilinen bir noktalama işareti var. Yay ayraç -parantez- içinde ünlem (!). Bu işaretin herkes tarafından bilinmemesini normal karşılıyorum. Ortalamanın üzerinde bir işaret. 

Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem "(!)"        işareti kullanılır. Kaynak: Türk Dil Kurumu.

Yazılarımda kinaye/alegori yapmak amacıyla çok kullanıyorum. Yani laf dokundurmak için, alaya almak için (!) işaretini kullanarak mesaj çakıyorum. Anlayan anlıyor. Bu notu da anlayanları artırmak için yazdım.

Örnek olsun, anlayan anlasın, anlamayanlar artsın diye (!) işaretini kullandığım son iki başlığı buraya ekliyorum.

BELEDİYEDEN GAZETECİLER CEMİYETİNE İFTAR DAVETİ (!)
BAFRA GAZETECİLER CEMİYETİNE KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINDAN TEBRİK (!)


KAPISINDA ARAPÇA HARFLERLE BESMELE, ELİNDE DÖNER BIÇAĞI

Ramazan ayında yeme içme yerlerinin açık olması en doğal şey. Yiyen yer, içen içer kimse de karışamaz. Hiç kimse başkası adına cehenneme girmeyecek. 
Ancak kapısına arapça harflerle "Bismillahirrahmanirrahim"       yazdıran bir dönercinin Ramazan ayında elinde döner bıçağı ile kebap satması kendi inancı adına esaslı bir çelişki. Hem kapına esaslı bir yazı yazacaksın hem de hem de esaslı bir çelişki yaşayacaksın. 
Tercümesi ise şu: Rahman ve Rahim olan Allah`ın adıyla Ramazan ayında döner satarım.


 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? 

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ UYARILAR:

15- Lösemili çocuklara, engellilere yardım yapıyoruz diye size dergi satmaya çalışanlara asla inanmayın.

14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"      demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"      deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"    gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."    işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 24 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0