EDİTÖR

Editörün 23 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 1341
Editörün 23 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Günün notları:
Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!
Her gün, her an etrafımızdan egzozu patlak, plakasız motosikletler geçiyor. Bunları biz görüyoruz, duyuyoruz da siz neden görmüyor, duymuyor musunuz?
Bafra Haber

 |  - Günün notları: Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın! Her gün, her an etrafımızdan egzozu patlak, plakasız motosikletler geçiyor. Bunları biz görüyoruz, duyuyoruz da siz neden görmüyor, duymuyor musunuz?

 {haber}

BELEDİYEDEN GAZETECİLER CEMİYETİNE İFTAR DAVETİ (!)

Dün Bafra Belediyesi, adına protokol yemeği dedikleri bir yemek düzenledi. Bafra`da görev yapan protokol, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları davetliler arasındaydı. "Sayın/sevgili basını"                davet etmedikleri için haberiniz olmamıştır.
Bildiğiniz gibi 7 arkadaş ile Bafra Gazeteciler Cemiyetini kurduk. Daha yeni bir cemiyet olmamıza rağmen bizi unutmayıp davet etmişler, icap edemedik ama olsun yine de teşekkür ederiz (!)


MEYDAN ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ VE ZABITA
Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü meydandaki parkı çiçek tarlasına çevirdi. Her yer rengarenk. Bir keresinde oradan geçerken burnuma buram buram papatya kokuları geldi. Papatyaların, menekşelerin fotoğrafını çekip insanlarla paylaşabilirdim ama kokusunu nasıl paylaşacaktım. Meydan misler gibi kokuyor.
Evet, yazının amacı çöplük. Hatırlayanlarınız vardır. Aylar önce meydandaki parka bırakılan çöpleri haber yapmış, adını da Meydan çöp toplama merkezi vermiştim.
Meydan çiçekler ile donatılınca daha çöp bırakmazlar sanmıştım ama yanılmışım. Bu fırınlar iflah olmuyor. Çöplerini o güzelim parka, şimdi de çiçeklerin hemen dibine bırakıyorlar. Ben onlara suç bulmuyorum. İnsan, aklını kendi çıkarları için kullanan canlıdır. Yani menfaatçidir. Devlet denilen aygıt ise toplumu düzene sokmak yasalar çıkartır, yasaklar koyar.
Şükür, kabile değil devletiz, yasalarımız var ama yasaklarımızı uygulatamıyoruz.
Özetle bizim zabıta biz yazmadan orayı takip etmez, ceza yazmaz, çöpünü ya çöp konteynırına dök ya da çöpçü gelene kadar içeride beklet demez.

 

GÖRGÜSÜZ CAHİL BABA DİREKSİYONDA BEBEĞİ İLE

Küçük yaştaki çocuklarını (bebek dahi gördüm) direksiyon başında iken kucağına alıp, araç kullanan anne babalara şaşıyorum. Daha çok babalar desek doğru olur.
Şimdi onlara sesleniyorum: Görgüsüz cahil adam! Aklın sıra çocuğunu gezdiriyorsun, aklın sıra da dikkatli şoförsün hatta yavaş gidiyorsun...
Peki, sen otomobilin ile çocuğunu gezdirirken, senin gibi akılsız biri önüne çıktığında, ani olarak frene basmak zorunda kaldığında ne yapacaksın? Kucağındaki çocuğunun başı direksiyona çarptığında neler olabileceğini biliyor musun? Bilmiyorsan acil olarak öğen! Sakın ola sana ne de deme!

Sorumlu bir insan olarak çocuklarınızı ön koltuğa asla oturtmayın. Hele hele kucağınıza asla almayın. Sonra çok üzülürsünüz.

 

ZABITADAN BİR İLK Mİ?

Benim gözümde Bafra Zabıtası kendi inisiyatifi ile herhangi bir yerde gördüğü yanlışlığı düzeltmez. Bir sorun, ya basında/Bafrahaber`de çıkacak ya da ağırlığı olan biri şikayetçi olacak.
Ramazanın başında bir pastane lokma tatlısı ürettiği tezgahın havalandırma borusunu önündeki ağaca kadar uzattı. Borunun dışı kamufle edilmişti ama yine de çirkin bir görüntü. Geçen gün zabıtanın havalandırma borusunu geri aldırttığını gördüm ve şaşırdım.
Merakım şu: Bizim zabıta öyle yolda gezerken, memlekette yamuk yumuk iş var mı diye gezelerken bu yanlışlığı görüp müdahale mi etti yoksa bir şikayet üzerine mi bacayı kaldırttı. Kendi kendine vazife çıkarması neredeyse sıfır ihtimal olsa olsa şikayettir, şikayeti yapan da başka bir tatlıcıdır...

 

HIRSIZLIK MAĞDURU ESNAF POLİSTEN ŞİKAYETÇİ

Bir esnafımız iş yerinden hırsızlık yapan genci yakalamış, tutmuş kolundan Cumhuriyet Karakolu diye bildiği Asayiş Şubeye götürmüş, götürdüğüne de bin pişman olmuş. Az kalsın şubedeki konuşma tarzı/hakkını aramasından dolayı az kalsın kendisi zanlı olacakmış. Ticaretle uğraştığım yıllarda ben de 2 kez hırsızlık şikayetinde bulunmuştum. Bende de oluşan genel kanı şu: Polis şikayetler geldiğinde; savcı salıyor, bir şey olmuyor, bizi uğraştırma şeklinde davranarak şikayetçiyi yıldırıyor.
Şikayetçi vazgeçmezse başka neler mi yapıyor:
Hırsızla beraber aynı otomobilde (çevredeki insanlar kim mağdur kim şikayetçi anlayamaz) karakola getirmek istiyor; ifade almak için saatlerce bekletiyor, savcıya çıkacaksın diyor vs.

Hal böyle olunca da, hırsızlık mağduru esnaf en az üç dört saat işinden uzak kalıyor. Bir daha başına böyle bir iş geldiğinde de yılıyor ve şikayet etmiyor.
Bir keresinde ifademi kendim yazıp flaş bellek ile akşam yedide karakola gittim. Jet ifadem tam 45 dakika sürdü. gerisini siz düşünün.

 

SÜREKLİ SORULAR:

7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? Suat Abimiz buna da el at.

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ NOTLAR:
14- Çocuklarınızı ön koltuğa oturtmayın, kucağınıza asla almayın!

13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"   demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"    deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"  gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."  işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 23 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0