EDİTÖR

Editörün 22 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 2144
Editörün 22 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Günün notu: Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar.
Bafra Haber

 |  - Günün notu: Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar.

{haber}

 

TANIMADIKLARI KİŞİLERE NOT VERDİLER

Türk Eğitim-Sen Bafra temsilciliği, Bafra Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünü görevi kötüye kullanma iddiası ile dava etti.
İddiaları; göreve yeni başlayan Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünün, daha not verecek kadar tanımadıkları müdürlere düşük not vermek suretiyle müdürlüklerine engel olmaları. İtiraz eden müdürlerin birçoğu geri döndü ya da dönecek, bazı müdürler de emekliye ayrıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürünün siyasi bir bakış açısı ile tasfiye kararını uyguladığı iddia ediliyor.
Ben de evet diyorum. Aynen öyle oldu.
Mesai günü, Başbakanın ve Partili Cumhurbaşkanının mitinglerine giden, bu dönem hiç bitmeyecekmiş gibi meydan okurcasına, pişkinlikle, toplu AK MÜDÜRLER fotoğrafı çektirenlerden adaleti nasıl beklersiniz?
Görevi kötüye kullanmadılar, verilen görevi yerine getirdiler.

MUSTAFA KURT`U DA MI BEĞENMEDİNİZ EY MÜDÜRLER?
Bu yazıyı zamanında yani Mustafa Kurt`un müdürlük vasfını kaybettiği, AK MÜDÜRLER tarafından, yeteneksiz, beceriksiz görülüp düşük puan ile sistem dışına itildiği gün yazacaktım ama Mustafa Müdürüm izin vermedi. Şimdi sormadım, sorsam yine izin vermez.
Siz o beyniniz ile Mustafa Kurt`u da yeterli görmemiştiniz ey AK MÜDÜRLER?
Buraya yazmaya kalksam sayfaya sığmayacak kadar ulusal ve uluslararası başarısı olan, yediden yetmişe herkesin beğendiği, takdir ettiği Mustafa Kurt`u da beğenmemiştiniz. Hadi buna cevap verin, Mustafa Kurt`un neyini beğenmemiştiniz?
Sizin yetersiz görüp de, beğenmediğiniz o müdür şu anda OMÜ Vakfı Koleji müdürü. Duydunuz mu AK MÜDÜRLER. Mahkemeden beraat etseniz ne yazar, halkın gözünde mahkumsunuz.
Yanlış anlaşılma olmasın, diğer müdürler içinde de başarılı müdürler mutlaka vardır. Bir örnek verecektim ve kendimce en iyi örneği verdim.
Not: Saat 14.20`de Mustafa Hocam arayıp, kendisi ile ilgili bölümün çıkarılmasını rica etti. Pek tabiki kabul etmedim. 

 

HAKİM BİZİ TERS KÖŞEYE YATIRDI
Cuma günü 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürünün "Görevi kötüye kullanma"   suçlaması ile yargılandığı dava ilginç bir olaya sahne oldu.
Mahkeme Hakimi Selçuk Saltek, duruşma başında, kapalı duruşma kararı almadan (Öyle kabul ediyoruz çünkü şikayetçi taraf böyle bir karar duymadığını ifade ediyor) duruşma kapalı diyerek, izleyicileri ve basını duruşma salonuna almadı.
Basını duruşma salonuna almayınca ben bizzat kendim gidip salona girdim.
Hakim Selçuk Saltek ile aramızda geçen diyaloğu yazının en altına ekliyorum zira bir önceki yazıda yazmıştım.

Hakim tarafından kibarca kovulduk ve tıpış tıpış dışarı çıktık.
Hakimin keyfi olarak, kapalı duruşma kararı almadan, duruşmaya izleyici almadığı düşüncesi ile HSYK`ya şikayet ettik.
Bir de ne görelim, Hakim kapalı duruşma kararı almış. Bizim dilekçemiz çöp olacak. Tabiki çöp olmayacak...
Hakimler, aşağıda yazdığımız ilgili kanunlar gereği, talep üzerine ya da resen, duruşmanın başında ya da herhangi bir yerinde uygun görürlerse kapalı duruşma kararı alabilirler.

Sayın Hakimin duruşmanın hangi aşamasında kapalı duruşma kararı aldığı ve gerekçesinin ne olduğu belli değil. Bunları duruşma tutanaklarında göreceğiz.


Sayın Hakimin kararını anlayabilmiş değiliz. Bu davada bir şeyi korumaya çalışıyor ama neyi, kimi?
Türkiye`de kaç tane görevi kötüye kullanma davası kapalı yapılmıştır acaba?
Örneğin, benim başından sonuna kadar takip ettiğim bir davada belediye başkanı da aynı maddeden yargılanıyordu. Onların hakkı hak değil mi?
Hatta şimdi ki başkan da aynı maddeden yargılanıyor. O  dava da mı kapalı görülecek.
Bafra`da görev yapan birçok daire amiri, memuru bu ve buna benzer davalardan yargılandı hatta haberiniz yok ceza aldı. O davalar kapalı mı yapıldı?
Toplumun önünde bulunan ve müdür olmak için can atan, kişilerin davalarının açık olması aslında elzem değil midir? Yasalarımız da böyle buyurmuyor mu?

Sayın Hakim; duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar.

Kapalı duruşma kararını bu kadar kolay veren hakime çok iyi bilmesi gerektiği şu kanunları tekrar hatırlatırız:

 

ANAYASA`NIN 141. MADDESİ:
D. Duruşmaların Açık ve Kararların Gerekçeli Olması

Mahkemelerde duruşmalar herkese açıktır. Duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına ancak genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde karar verilebilir.

Küçüklerin yargılanması hakkında kanunla özel hükümler konulur.

Bütün mahkemelerin her türlü kararları gerekçeli olarak yazılır. Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması, yargının görevidir.

 

CEZA MUHAKEMESİ KANUNU`NUN 182. MADDESİ:
(1) Duruşma herkese açıktır.

(2) Genel ahlâkın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hâllerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir.

(3) Duruşmanın kapalı yapılması konusundaki gerekçeli karar ile hüküm açık duruşmada açıklanır.


ANAYASA`NIN 26. MADDESİ,
AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN 10. MADDESİ 

AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN 6. MADDESİ .


HAKİM SELÇUK SALTEK İLE DURUŞMADAKİ DİYALOĞUMUZ:
Hakim Saltek: Sayın Basın, duruşmayı izleyemiyorsunuz
Ben: kapalı mı
Hakim Saltek: Evet.
Ben: Bununla ilgili bir kararınız var mı
Hakim Saltek: Evet, ben kendim verebilirim böyle bir karar
Ben: Sayın hakim gerekçeniz olması gerek bunun için, fiziki imkansızlık vs.
Hakim Saltek: Yok, fiziki imkansızlık vs gereği yok, buyurun sizi dışarı alalım.
Ben: Keyfinize böyle bir karar aldınız
Hakim Saltek: Yok keyfi değil, siz buyurun dışarı

 

SÜREKLİ SORULAR:
7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? Suat Abimiz buna da el at.

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ NOTLAR:
13- Duruşmaları herkese açık olarak yaparsanız, haber yapılarak kamunun duymasını sağlarsanız kamuoyu kararlarınıza güven ve saygı duyar. 

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"    demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"    deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"  gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb." işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.
1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 22 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0