EDİTÖR

Editörün 19 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 619
Editörün 19 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 19 Haziran 2015 Bafra günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 19 Haziran 2015 Bafra günlüğü


Yeni Soru: Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?


MAHKEMEDEN KOVULDUK, TIPIŞTIPIŞ ÇIKTIK YSK`YA KOŞTUK

Bugün Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü hakkında açtığı görevi kötüye kullanma davası başladı. Yazımızın konusu dava değil. Dava haberini sitemizden okuyabilirisiniz. Konumuz, 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Selçuk Saltek`in gizlilik kararı almadan keyfi olarak duruşmayı basına kapalı yapması.
Hakim Saltek, hiçbir gerekçe göstermeden bizi duruşmadan çıkardı yani kovdu. Biz de tıpış tıpış çıktık ve bu hukuksuz davranışı YSK`ya şikayet ettik. Bakalım YSK bu işe ne diyecek. "Hakimin canı isterse, tipinden hoşlanmazsa seni dışarı çıkartır mı" diyecek? Hukuk Devleti miyiz guguk devleti miyiz göreceğiz. Fazlasını yazmayalım, malum ellerinde tokmak, neremize geleceği belli olmaz.

Hatta bu yazdıklarımızdan dolayı da TCK`nın 301. Maddesinden dava açmak isteyebilirler. İsteyebilirler diyorum çünkü istemekle olmuyor, Adalet Bakanlığının izin vermesi gerekiyor.
Zaten başıma ne geldiyse bu yüzden geldi. Bir önceki Başsavcı hakkımda soruşturma açmak amacıyla Adalet Bakanlığından izin istedi. Bakanlık izin vermedi. Yılmadılar ve başka bir yazıdan "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs davası açtılar." İdari para cezasını ret ettim, hakim karar versin dedim. O Hakim de Saltek`ti.
Bu arada son aldığım habere göre Hakim sıkı sıkı tembihlemiş, dava hakkında konuşulmayacakmış.

Süleyman Demirel: Basının haber alma hakkının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır.

 

BAFRA GAZETECİLER CEMİYETİNE TEBRİK
Bafra Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduk. Birçok ilgili ve arkadaş değişik yollardan tebrik edip başarı dilediler. Sayın Kaymakam Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin de bizzat arayıp tebrik ettiler ve başarı dileklerinde bulundular. Biz de kendilerine bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. (!)
Bafra Gazeteciler Cemiyeti hitap ettiği kitle açısından Bafra`nın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu gücünü de halk adına sonuna kadar kullanacaktır.

YAZLIK SİNEMA NOSTALJİSİ Mİ ŞOV MU?
Bafra Belediyesi Kültür Bakanlığı desteği ile Bafra`da açık hava sinema günleri düzenleyecek. Haberin başlığını görünce sevinmiştim. Afişteki filmleri görünce keyfim kaçtı. Açık hava sineması açısından nostalji ama keşke filmlerde nostaljik olsaydı. Bu bir kültür hizmeti. Filmlerin ise kültür ile alakası yok. Filmler hakkında bilgim yok ama şu soruları sormak gerek: Küfür var mı, şiddet var mı, cinsellik var mı?
Bafra`da sinema da var. Bu tür filmlerden para kazanan insanlar var. Sizin göreviniz bu değil.
Bafra Kültür Evi`nin arkasında yaptığınız bundan daha iyiydi. Filmleri, sandalyeleri, gazozu ile gerçek bir nostaljiydi. Hatta gerçek nostalji mi yaşamak istiyorsunuz? Ali Kale Tesislerinin karşısında Artist Kemal var. Bafra`da açık hava sinemasını ilk başlatanlardan. Gidin orada yapın. Halk geçmişini yaşasın.
Yooo derdiniz herkesin gözünün önünde, iş yapmış görünmek ise bilemem.


ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ NEYİ BEKLİYOR
Bir yorumcumuz Çetinkaya Köprüsü`nü sormuş. Biz de takipçisi olalım. Çetinkaya Köprüsü ne olacak? Hani köprü ile ilgili Karayolları Sanat Yapıları Başmühendisliği bir proje hazırlamıştı ve en kısa zamanda çalışmalar başlayacaktı. Bugün tekrar aradım ancak telefona çıkan olmadı, takipçisi olacağım.
2010 yılında İbrahim Ünlü isimli bir Çetinkayalının Bafra Haber`de yayımlattığı şiiri tekrar siteye ekliyorum. Aradan 5 yıl geçmiş ama hala çivi dahi çakılmamış. Çetinkaya Köprüsü`nü de sorular arasına ekliyorum. Bafra`nın sahiplerine duyurulur.

 

SÜREKLİ SORULAR:
7- Çetinkaya Köprüsü ne zaman restore edilecek?

6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? Suat Abimiz buna da el at.

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ NOTLAR:

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"   demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"    deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"   gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."    işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER

2- Bafra Turizmi canlanacak. Bugün Bafra`da güzel bir konferans vardı. Bafra`da bir kültür yolu çalışması başlatıldı. Sayın Zihni Şahin`i Kalkınma ofisini kurduğu ve sürdürdüğü için samimiyetle tebrik ediyorum. Tarım alanında şüpheliyim ama turizm alanında ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Katkı sağlayanlara da teşekkür ediyorum.
1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 19 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0