EDİTÖR

Editörün 16 Haziran 2015 Bafra Günlüğü

 
 297
Editörün 16 Haziran 2015 Bafra Günlüğü - Editörün 16 Haziran 2015 Bafra günlüğü
Bafra Haber

 |  - Editörün 16 Haziran 2015 Bafra günlüğü

Günün notu: Boşa korna çalma, korna ile selam verme. Biliyor musun o kornadan çıkan ses aslında "Ben cahil, kültürsüz biriyim" diye bağırıyor.

Bir de yeni araba alanların kornaları var. O da görgüsüzlük kornası. Tamam anladım, yeni araba aldın...

KALDIRIMLAR DARALSIN DİYEN AHMAKLAR DA VAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesinin talebi doğrultusunda Ali Kale Caddesi`ni sil baştan yaptı. İşin doğrusu övgüye değer bir çalışma. Tamamen bitince övmesini de biliriz. Cadde birçok yayanın yürüme yolu. Hal böyle olunca kaldırımları daha geniş. Aldığımız bir habere göre bir avuç ahmak kaldırımların genişliğinden şikayetçi olmuş ve yolun genişlemesini istemiş. Neden mi? Yan yana aha fazla araç park edebilmek için. Şehircilikten, yaya haklarından, estetikten bi`haber bu tafyayı dinleyecek değiller tabiki.
Öyle bir şey isteyin ki herkesin yararına olsun!

 

MUHABİRE KÜFREDENİ GÖRÜNCE ŞAŞIRMADIM VE ÖNEMSEMEDİM
Bafra Haber, her ambulans, itfaiye sesinin peşine düşer. Dün de öyle oldu ve muhabirimiz Yalçın Köse, yüksekten düşme ihbarı üzerine Belediyenin Hal yakınındaki Makine İkmal olarak bilinen birimine gitti. Bundan sonrasını haberden okumuşsunuzdur. Hakaret, küfür vs. Şahısları tanımadığı için belediye çalışanı olduğunu sandı ve beni telefonla bilgilendirdi. Fotoğraflardan anladık ki, muhabirimize fütursuzca saldıran, küfürler eden şahıs, belediyeye mazot satan şirketin sahiplerinden (!) O kişiyi görünce şaşırmadım ve önemsemedim.
Kendisine yakışanı yapmış hatta az bile yapmış. Halk neyin ne olduğunu biliyor, kimin ne yaptığını da biliyor. Biz gazeteciler de başımıza böyle şeyler gelebileceğini biliyoruz. Bu arada, zevk sahibi olduğumuz için küfürleri iade etmiyoruz.

 

GAZİ EŞİNİN FERYADINI KAYMAKAM DUYDU AMA

Dün sabah Kaymakamlıktan aradılar.
Oğlu uyuşturucuya bulaşan kadın kaymakamlığa dilekçe vermemiş, başka yerlere vermiş mi?
Kaymakamlık soruyu bana soruyor.
Açın telefon sorun diyorum, haberi sen yaptın diyorum.
Bu nasıl bir ruh hali?
Kaymakamlık mağdur kadını hatta ailesini çağıracağına (ben olsam evine gidip evinde derdini dinlerim)  sonuç çıksın çıkmasın, sevgisini göstereceğine; savunma moduna geçiyor ve burada dilekçesi yok diyor.
Lütfen biraz empati ve incelik. Hadi annenin hatrı yok, Gazinin de mi hatrı yok..?

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER SESSİZ CANAVAR
Dün Güven Sokak`ta bir elektrikli bisiklet sağımdan öyle bir geçti ki, kendisi arabaya yapışacaktı. Yolun başında durdu. Yetiştim ve "Araçların hatta insanların sağından geçilmez, az kalsın ben ve otomobil arasında kalıp otomobile çarpacaktın" dedi. Tamam abi dedi ve gitti. Ben yoluma o yoluna.
Az sonra gördüklerim şunlar: Hükümet Caddesi`ne çıkan sokağa tersten girdi, o yetmedi Hükümet Caddesi`ne tersten girdi ve ters yönde gözden kayboldu.
Sevgili Emniyet, Kirazların köşede uygulama yaparak bunları çözemezsiniz. Buraları terk eden Davut komiserim ve Mahmut Komiserim de onlarla nasıl mücadele edileceğini iyi biliyor. Hadi biraz gayret.

 

SÜREKLİ SORULAR:
6- Kent Konseyi ne zaman kurulacak?

5 - Kızılırmak akıyor, Bafralı bakıyor. Sedde Projesi ne zaman başlayıp bitecek?

4-Kaymakamlıktan Sosyal Yardımlaşma Vakfının kira sözleşmesini bilgi edinme yolu ile istedik. Ne zaman gelecek?

3-Kaymakamlık Binası önündeki; binayı, bahçeyi kapatan, Çeşmenin estetiğini bozan yönetmeliğe aykırı yere konulan billboardlar hala kaldırılmadı. Neden?

2- 19 Mayıs`tan bu yana ışıklar yanmıyor? Neden? Suat Abimiz buna da el at.

1-  Alparslan Türkeş Parkı hala açılmadı. Neden açılmıyor, ne zaman açılacak? Anahtarınız mı yok!


 


SÜREKLİ  SORUNLAR
7- Bafra Kaymakamlık sitesinde hala protokol listesi yok. Basın sayfası fi tarihinden kalma. 

6- Yağmur yağınca hala Bafra sular altında kalıyor.

5- Yağmur yağdığında yol kenarları, yaya geçitleri sular altında kalıyor.

4- Kaldırımlar özellikle, manav ve şarküteriler tarafından işgal ediliyor.

3- Tescilsiz ve egzozu bozuk motorlar Bafra`da fink atıyor. Trafik polisleri müdürleri görev vermeden kendine görev edinmiyor.

2- Bafra hala uyuşturucu cenneti olarak biliniyor. Üretiminden jandarma, satışından polis ve jandarma, tüketiminden başta polis olmak üzere herkes sorumlu.

1- Bafra`da hala mafyasından övünen insanlar var.


 

SÜREKLİ NOTLAR:

12- Çöplere de tükürme! Çöpten geçinen hatta beslenenleri unutma!

11- Yollara tükürme! Nereye tüküreceğim deme. Ya yut ya da bir peçeteye tükür. 

10- Sürekli aç gezen sokak hayvanları, yaz aylarında susuz kalıyor. İnsaf et, en azından balkonlara, parklara bir kap su koy.

9- Korna ile selam vermek ses kirliliğidir, gereksizdir, kabalıktır. "Görmüyorsun ama"   demeye gerek yok, görmesem de olur. Her gördüğünde selam vermek zorunda değilsin.

8- Toplu E-Posta gönderirken, diğer kişilerin e-posta adreslerinin yayılmaması için Bcc`yi kullan. O ne diyeceğine Google`a Bcc nedir yaz.

3- E-posta gönderdikten sonra telefon açıp "mail gönderdim aldın mı"   deme.

7- Telefona geç cevap verince, "niye bakmıyorsun, işin mi vardı"   gibi şeyler deme. İnsanlar ellerinde telefon ile yaşamıyor.

6- Bafra`da Lösemili çocuklar ya da engelliler adına dergi satanlardan alışveriş yapma. Verdiğin paranın Bafra`daki engellilere ya da Lösemi hastalarına faydası yok. Hatta diğerlerine de yok.

5- Kaldırımları işgal eden saygısız esnaftan alışveriş yapma.

4- Egzozu bağıran motorları, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden araçları anında 155`e ihbar et, fotoğrafını çek Bafra Haber`e gönder.

3- Sigara içen arkadaşını annesine ve öğretmenine, uyuşturucu kullanan arkadaşını polise ihbar et. İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR.

2- Trafikte sakin ol! Sarı yanınca kornaya basma! Sen de onun gibi dalgın olabilir, ya da yavaş davranabilirsin.

1- Trafik kazası, boğulma, intihar ya da buna benzer haberlerde MUHABİRLERE iyi davran. "Niye çekiyorsun, ayıp değil mi vb."                                                                                                                                                            işini engelleyici, çevredekileri kışkırtıcı sözler söyleme. 
Düşün! neden çekiyorsun diyorsun ama sen de asayiş haberi okuyorsun. Her haberin kamu yararı vardır ve gazeteci kanunlara uygun haber yapmak ve görsel kullanmak zorundadır.

GÜZEL ŞEYLER
1- Bafra Belediyesi salon sporlarına ağırlık vermek, kültür ve sanat alanlarında daha aktif etkinlikler yapmak amacıyla Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Derneğini kurdu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Editörün 16 Haziran 2015 Bafra Günlüğü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0