SAMSUN

Ebeler Ve Hemşireler Günü

 
 92
Ebeler Ve Hemşireler Günü - Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr
Bafra Haber

 |  - Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr

Mustafa Kasapoğlu, 'Ebeler ve Hemşireler Günü'nü kutlayarak tıp mesleğinin fedakarlıkla icra edildiğini söyledi.

Ebeler ve Hemşireler Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü'ndeki etkinliğe katılan Mustafa Kasapoğlu, insan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, insanlığın ve toplumun temel hedeflerinden birisinin olduğunu kaydetti.

Tıp mesleğinin fedakarlıkla icra edilen bir meslek olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Tıp mesleği özveri ve sabrı içinde barındıran kutsal bir meslektir. İnsan sağlığını korumanın temel alındığı bu mesleğin her aşamasında yer alan sağlık çalışanlarımız da şüphesiz ki sorumluluk bilinciyle görevlerini icra etmektedirler. İnsanın yaşam sürecinin her evresinde farklı biçimde gereksinim duyduğu bakım, iyileştirme, destekleme ve bilgilendirme gibi sağlığı kapsayan her türlü sürecin karşılanmasını sağlayan, temel sorumluluğu vatandaşlarımıza sağlığını koruma bilincini vermek, toplumun sağlık seviyesini yükseltmeye yardımcı olmak, hastalıkların tedavisindeki aşamalarda yer almak olan hemşire ve ebelerimizin ahlak ve vicdan çerçevesinde görevlerini yerine getirdiklerinden şüphemiz yoktur. Bu duygularla tüm ebe ve hemşirelerimizin Ebeler ve Hemşireler Gününü kutluyorum" dedi.

Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEMDER) Samsun Şube Başkanı Şükriye Okur Turgut ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Dünyamızın en önemli varlığı olan insanın mutluluk ve refah içinde daha uzun yaşaması bütün kuruluşların, devletlerin, uluslararası örgütlerin temel hedefidir. Bu hedefin gerçekleşmesi ise bireyin doğum öncesinden başlamak üzere profesyonel ellerden alacağı iyi bir sağlık hizmetine bağlıdır. Bu sağlık hizmetinin sunucuları olan ebelerimize çok önemli görevler düştüğü bir gerçektir. Sağlıklı anne ve çocuk sağlıklı ve başarılı toplumların temelini oluşturur. Anneler ve çocukları iyi bir hayat sürer ve gelişimlerini olumlu yönde sağlayabilirlerse toplumlarda zenginleşip gelişecektir. Bir ülkenin gelişmişlik göstergeleri arasında yer alan doğum hızı ile anne ve çocuk sağlığı ölçütlerinin oluşturulmasında büyük payı olan ebelik mesleğinin profesyonel bir meslek olarak gelişiminin hızla devam etmekte olması ebelik mesleği ve sağlık ekibi adına büyük önem taşımaktadır. Bu umudun sağlıklı doğması için annenin sağlıklı olması, gebeliğini sağlıklı olarak planlamış olması, kendisinin ve bebeğinin sağlığı konusunda yeterli bilgiye sahip olması gerekir. İşte burada ebelerimiz birer danışman yönlendirici ve izleyici olarak devreye girmektedir."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ebeler Ve Hemşireler Günü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0