GÜNDEM

Dünya Toprak Günü İçin Pedal Çevirdiler

 
 999
Dünya Toprak Günü İçin Pedal Çevirdiler - Samsunlu bisikletliler 5 Aralık 2014 Dünya Toprak günü ve 2015 yılının da toprak yılı olması sebebiyle 100 km pedal çevirdi.
Bafra Haber

 |  - Samsunlu bisikletliler 5 Aralık 2014 Dünya Toprak günü ve 2015 yılının da toprak yılı olması sebebiyle 100 km pedal çevirdi.

Samsun Cumhuriyet Meydanından hareket ederek Bafra Cumhuriyet Meydanı`na kadar pedal çeviren bisikletliler, Bisikletliler Derneği Bafra temsilciliği tarafından karşılandı.

Bisikletliler Derneği Bafra Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin ''Toprak, içerdiği besin elementleri ile üzerinde yetişen bitkilerin durak yeri ve beslenme kaynağıdır. Bugün beslenmemizin biricik kaynağı topraktır. BM tarafından kabul edilen 5 Aralık Dünya Toprak günü insan sağlığı ve beslenmesinin biricik kaynağı toprak, günümüzde maalesef arsa veya endüstri malzemesi olarak görülmektedir. Dünyanın dengesinin sağlanması bakımından toprağın önemsenmesi ve korunması gerekir. İnsanlığın besin güvencesi olan toprağın daha iyi  korunması için bilim kuruluşları ve kamu yetkililerinin konu üzerinde ciddiyetle durması gerekir. Kızılderili  Reis`in dediği gibi 'Toprak insana değil, insan toprağa aittir.' Toprağın hepimizi kucakladığı ve hepimizi beslediği bilinci ile ona daha çok değer vermek zorundayız. Dünya toprak günü nedeniyle toprağın ve gıda güvenliğinin sağlanmasının insanlık için önemini anlatmak  için farkındalık oluşturarak bisikletleriyle Samsun'dan Bafra'ya pedal çeviren Oğuzhan Ölgen, İlker Yalçın, Onur Çelik ve Mert Cantürk'e teşekkür ediyorum.''dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dünya Toprak Günü İçin Pedal Çevirdiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0