SPOR

Dünya Şampiyonundan Zafer Turu

 
 3413
Dünya Şampiyonundan Zafer Turu - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nın 74 kiloda altın madalya dünya şampiyonu olarak hem Türkiye`ye hem de baba ocağı Bafra İlçesine sevinç yaşatan Furkan Bayrak Bafra'da zafer turu attı.
Bafra Haber

 |  - Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nın 74 kiloda altın madalya dünya şampiyonu olarak hem Türkiye`ye hem de baba ocağı Bafra İlçesine sevinç yaşatan Furkan Bayrak Bafra'da zafer turu attı.

Bafra girişinde yaklaşık 50 araçlık konvoyla gençlik caddesi, Hükümet Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Beşyol, Atatürk Bulvarında tur atan konvoyda dünya birincisi Bayrak`a vatandaşlar alkışlarıyla destek verdiler.

Bafra Belediyesinin önüne gelen konvoydan araçtan inen şampiyon Furkan Bayrak`ı burada Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin çiçeklerle karşıladı. Bafra Belediyesi önünde yapılan mini törende bir konuşma yapan Başkan Şahin, "Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında 74 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Furkan Bayrak`ı, ailesini ve hocalarını tebrik etmek isterim.

Geçtiğimiz ay Polonya'nın Katoviçe kentinde 17-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Akhisar Belediyespor adına güreşen Bafralı güreşçilerimiz Doğuş Ayazcı ve Furkan Bayrak, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldular. Şimdi ise geçtiğimiz günlerde yapılan dünya şampiyonasında Furkan Bayrak dünya 1.si oldu. Doğuş Ayazcı ise kendinden büyük rakiplerine yenilerek elendi. Ana o bizim kalbimizin şampiyonu oldu. En başta Onların yetişmesinde büyük emeği bulunan antrenörleri Ömer Reis, Fatih Yavuz ve Tamer Turan`ı tebrik ediyorum. Özveride bulunan aileleri ve gençlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Onlardan ileride Bafra ilçesine daha nice Avrupa ve Dünya şampiyonluk başarılarını getirmelerini diliyorum. Ve Olimpiyat şampiyonluğu istiyoruz.Gurumuz Furkan`a gelişi güzel bir hediye vermek istemedik. Bu nedenle  Bafra Belediyesi Olağan Eylül Ayı Meclis Toplantısında gururumuz olan dünya şampiyonu Furkan Bayrak`ın büyük ödülünü o zaman açıklayacağız.``dedi.

Dünya Şampiyonu olan Furkan Bayrak ise,``Bana duaları ile destek ve güç veren tüm Bafralılara, aileme, arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Zannediyorum ki başkanımda gelecek şampiyonluklar için spora ve sporculara destek verecektir.``diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmalar sırasında duygulu anlar yaşandı.

Bafra Belediyesi önünde yapılan törene, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,Bafra Belediyesi Meclis Üyeleri,  Bafra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, mahalle muhtarları, antrenörler ve güreşçilerin aileleri de katıldı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dünya Şampiyonundan Zafer Turu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0