SAMSUN

Dr. Dinççağ: "Diyabet Eğitimi Alanların Tedavileri Daha Başarılı"

 
 200
Dr. Dinççağ: "Diyabet EğitimiAlanların Tedavileri Daha Başarılı" - Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr
Bafra Haber

 |  - Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr

M. Emin Dinççağ, diyabet eğitimi konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle hastaların eğitim konusunda pek istekli olmadığını hatırlatarak, diyabet eğitimi alanların tedavilerinin daha başarılı olduğunu söyledi.

Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi'nin düzenlediği süreli eğitim toplantılarından 7.'si Gazi Sahnesi'nde yapıldı. "Diyabet Eğitimi" konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan M.Emin Dinççağ, katılımın az olması nedeniyle ülke olarak eğitim konusunda çok istekli olmadığımızı ileri sürdü. Dünyanın pek çok yerinde bu tür etkinliklere katılımın ücretli olduğunu, ancak ülkemizde ücretsiz olmasına rağmen vatandaşın eğitim toplantılarına pek itibar etmediğini gördüklerini ifade eden Dr. Dinççağ, "Diyabet eğitimi diyabet tedavisinin en önemli parçası. Diyabet nedir? Nasıl tedavi edilir? İlaçları nedir? Diyabetik beslenme nedir? Diyabetik ayaktan nasıl korunulur? İnsülin nasıl saklanır? Hipoglisemi nedir? Keton nedir? gibi soruların cevabını iyi bilmek gerekiyor" konularını anlattı.

Diyabet eğitimi alanların daha az hastaneye yattığı, hastanede yatış sürelerinin daha kısa olduğu, daha az komplikasyonlara uğradıkları yapılan araştırmalarla ortaya konulduğunu kaydeden Dr. M. Emin Dinççağ, "Eğitim alanların tedavileri daha başarılı. Çünkü sorunların nasıl çözüleceği konusunda bilgi sahibi olanlar, sorunları kolayca çözüyorlar. Diyabet korunabilir bir sağlık sorunu. Doğru beslenme ve egzersiz ile diyabetten korunabilir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dr. Dinççağ: "Diyabet Eğitimi Alanların Tedavileri Daha Başarılı" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0