SAMSUN

Doğumevinde Emzirme Haftası Etkinliği

 
 441
Doğumevinde Emzirme Haftası Etkinliği - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Polikliniği önünde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Polikliniği önünde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Etkinlikte anne sütünün önemi anlatıldı ve anne adaylarına emzirmeyle ilgili broşür dağıtıldı. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yönetici ve Başhekim Vekili Uzm. Alaaddin Domaç yaptığı konuşmada, "Anne sütü, annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir. Dünyada her yıl bir milyondan gazla bebek anne sütü ile beslenmediği için kaybedilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini, 6 aydan sonra ek gıdalara başlayarak 2 yaşına kadar emzirmeyi önermektedir. Anne sütü, bebeğin zihinsel, fiziksel, ruhsal gelişimi için gerekli olan bütün besinleri içerir. Bebekler için sindirimi kolaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Anne ile bebek arasında güçlü bir bağ kurulur. Hiç bir besin anne sütünün yerini tutmaz. Emzirme pratik, masrafsız ve her zaman hazırdır" dedi.

Uzm. Dr. Domaç, şu bilgileri verdi: "Emzirmenin anneler içinde olumlu yanları vardır. Emzirme ile annelerin doğum sonrası kanamaları az olur. Kansızlığa bağlı görülebilen halsizlik ve yorgunluk azaları. Emziren anne daha fazla kalori harcadığı için doğum sonrası kilolardan dolay kurtulur. Emziren annelerde yumurtalık ve meme kanseri riski azalır. İleri yaşlarda görülebilecek kemik erimesi riski azaları. Hastane olarak hedefimiz, her kadına emzirmeyle ilgili bilgi ve becerinin kazandırılmasıdır. Bunun için hastanemizde gebe okulumuz ve doğum sonrası servislerimizde annelerimize ihtiyaç duydukları bilgi ve emzirme yardımı yapılmaktadır. Anne sütü ile beslenmek her bebeğin hakkıdır."

Emzirme Haftası etkinliğine, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbı Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Ahmet İsmailoğlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Erdil, Otelcilik Hizmetleri Müdürü İsmail Demirci, İdari ve Mali İşler Müdürü Sinan Gülten, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdiresi Nurcan Türkmen, müdür yardımcıları, servis sorumluları, hemşire, ebe ve hastane personelleri katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğumevinde Emzirme Haftası Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0