SAMSUN

Doğum Yardımı Uygulaması Samsun'da Halkın Hizmetinde

 
 186
Doğum Yardımı UygulamasıSamsun'da Halkın Hizmetinde - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, doğum yardımı uygulamasının başladığını ve müracaatların İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlar tarafından kabul edildiğini söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, doğum yardımı uygulamasının başladığını ve müracaatların İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlar tarafından kabul edildiğini söyledi

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Doğum Yardımı" programının 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başladığını bildirdi.

Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacağını ifade eden Balcı, "Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek. Bu tarihten önce doğan çocuklar bu yardımdan yararlanamayacak. Ancak yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılacak" dedi.

Doğum yardımının annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacağını, aksi takdirde babaya yapılacağını belirten Balcı, "Merkezde yaşayan vatandaşlarımız İlkadım ve Atakum Sosyal Hizmet Merkezi'ne başvuruda bulunarak bu haktan yararlanabilirler. İlçelerde ikamet eden vatandaşlarımız için kolaylık olsun diye ilçelerde bulunan kuruluşlarımızı devreye soktuk ki, vatandaşlarımız yardımdan yararlanmak için merkeze kadar gelmek zorunda kalmasınlar. İlçelerde oturan vatandaşlarımız en yakın Sosyal Hizmet Merkezi veya Huzurevi'ne giderek bu haktan faydalanabilir. İl Müdürlüğümüze bağlı olarak Çarşamba İlçemizde bir Sosyal Hizmet Merkezimiz, Bafra, Havza ve Ladik ilçelerinde ise Huzurevlerimiz faaliyet göstermekte" diye konuştu.

Başvuruların şahsen yapılabileceği gibi iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla da yapılabileceğini ifade eden Balcı, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacak. Vatandaşlarımız detaylı bilgi için Bakanlığımızın ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 nolu telefon numaralarını ve İl Müdürlüğümüzü arayabilir" şeklinde konuştu.

Balcı sözlerini şöyle tamamladı: "Bu durumda Çarşamba, Terme, Salıpazar ve Ayvacık'ta ikamet eden vatandaşlarımız Çarşamba Sosyal Hizmet Merkezimize; Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs'ta ikamet eden vatandaşlarımız Bafra 75. Yıl Huzurevimize; Havza, Vezirköprü, Kavak ve Ladik'te ikamet eden vatandaşlarımız ise Havza Huzurevi ve Ladik Kemal Kaplan Huzurevimize başvuruda bulunarak bu haktan kolayca faydalanabilirler."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğum Yardımı Uygulaması Samsun'da Halkın Hizmetinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0