SAMSUN

Doğum Hastanesi Acili Yenileniyor

 
 57
Doğum Hastanesi Acili Yenileniyor - Samsun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi yenilenme çalışmaları başladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi yenilenme çalışmaları başladı

Yenileme çalışmaları başlatılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nin 2016 yılının Nisan ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Bin 31 metrekare alanda hizmet veren acil servisin 750 metrekare büyütülerek bin 781 metrekarelik bir alanda hizmet vermesi planlanıyor. Ayrıca yenilecek olan alanla birlikte yatak kapasitesi de artırılacak.

"ÇALIŞMALAR İKİ AŞAMADAN OLUŞACAK, HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK"

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde başlatılan yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, hasta yoğunluğu ve acil servisin fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle başlattıkları düzenlemeleri Nisan 2016 tarihine kadar tamamlamayı hedeflediklerini, çalışmaların tamamlanmasından sonra bin 31 metrekare alanda hizmet veren acil servisin bin 781 metrekarelik alanda hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Çalışmaların iki aşamada süreceğini belirten Genel Sekreter Dr. Dursun M. Mehel, ilk aşamada yeni alan olarak acile kazandırılan 750 metrekarelik bölümü tamamlayıp süratle hizmete sokacaklarını; bu bölüm hizmete girdikten sonra ikinci aşamada ise şu an hizmet veren bölümü bu yeni bölüme aktarıp eski hizmet alanının yeniden düzenlenmesine başlayacaklarını ifade etti.

"YATAK SAYISI ARTACAK"

Yapılacak düzenlemeler sonucunda acil servis müşahede yatağının 8'den 20'ye; çocuk müşahede yatağının 5'den 10'a; kadın müşahede yatağının 2'den 5'e yükseleceğini belirten Dr. Dursun M. Mehel, çocuk hastalarla kadın hastaların hiçbir ortak alanı kullanmadan giriş çıkış ve bekleme alanlarını kullanabilecekleri şekilde planlanan yeni acil serviste kan alma ve laboratuvar alanlarının tek alanda toplanarak bu hizmetin daha etkin ve hızlı verilmesini sağlayacaklarını vurguladı. Düzenlemelerin sadece bunları kapsamadığını ayrıca 2 kişiye hizmet verebilen emzirme odasının 8 anneye hizmet verir hale getirileceğini belirten Mehel, 10 yataklı buhar odasının da 30 yataklı olarak yeniden düzenleneceğini, acil servis bünyesinde de çocuk hastalar için 5 yataklı ayrı bir ateş takip odası bulunacağını söyledi. Mehel, "Samsun halkının daha iyi koşullarda hizmet alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğum hastanesinde yapılan düzenlemeler sürecek. Şu an tamamlanmak üzere olan Perinatal Merkezin hizmete girmesiyle de nitelikli sağlık hizmetleri noktasında da hastanemizi bir adım ileri taşıyacağız" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğum Hastanesi Acili Yenileniyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0