SAMSUN

Doğu Karadenizlilerden Taşçı'ya Ziyaret

 
 98
Doğu Karadenizlilerden Taşçı'ya Ziyaret - Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin makamında ziyaret ettiği Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hemşehri dernekleri kabuk değiştirerek daha çok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atıyor
Bafra Haber

 |  - Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin makamında ziyaret ettiği Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hemşehri dernekleri kabuk değiştirerek daha çok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atıyor

Biz de her zaman bu etkinliklerin destekçisiyiz" dedi.

Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kulaber ve yönetim kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı makamında ziyaret etti. Dernek faaliyetlerini daha kapsamlı bir hale getirmek için mücadele ettiklerini söyleyen Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kulaber, Başkan Taşçı'nın hemşehri derneklerine gösterdiği duyarlılığı takdirle izlediklerini belirtti.

İLK ZİYARET TAŞÇI'YA

Karadenizlilerin birlik ve beraberliğinin en üst düzeyde yaşanması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kulaber, "Her geçen gün artan üye sayımızla büyük bir aile haline geliyoruz. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimizle birlikte yöresel değerlerimizi yaşatmak ve birlik içerisinde olmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda başkanlık görevini devraldım. İlk ziyaretimizi de Doğu Karadenizlilerin en çok ikamet ettiği ilçe olan Atakum ilçesinin belediye başkanı İshak Taşçı'ya gerçekleştirdik. Kendisinin hemşehri derneklerine gösterdiği duyarlılığı takdirle takip ediyoruz" diye konuştu.

"HER ZAMAN DESTEK"

Hemşehri derneklerinin kabuk değiştirmeye başladığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hemşehri dernekleri uzun süre kahvehane kültürü ile hareket etmiş, bu anlamda verimli olamamıştır. Son dönemlerde bu anlamda ciddi bir atak içerisine giren ve adeta kabuk değiştiren hemşehri derneklerinin daha çok sosyal ve kültürel işlere imza attığını görüyoruz. Biz de Atakum Belediyesi olarak, örf ve adetlerini ileri nesillere aktarmak için mücadele eden hemşehri derneklerine hep destek, tam destek veriyoruz. Doğu Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ziyareti karşısında memnun oldum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. İlçemizdeki Doğu Karadenizli hemşehrilerimizin oranını düşündükçe ne büyük bir sorumluluk altında olduklarını görüyorum" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğu Karadenizlilerden Taşçı'ya Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0