EĞİTİM

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinden Öğrenen Okul Projesi

 
 230
Doğankaya Özel Eğitim UygulamaMerkezinden Öğrenen Okul Projesi - Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından, öğrenci gelişimi, aile eğitimi gibi konularda seminerler verilmekte.
Bafra Haber

 |  - Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından, öğrenci gelişimi, aile eğitimi gibi konularda seminerler verilmekte.

Özel eğitim öğretmeni Ali Özdoğan Övünç tarafından, öğrenci gelişimine ailenin etkisi, öğrenci başarısı ve veli beklentisi konulu seminerler verildi. 


Aile danışmanı, piskolojik danışman Yılmaz Yetiş ise aile içi iletişim, çocuğa gösterilen ilginin ebeveynler tarafından paylaşımı, ikinci kardeş veya normal çocuğa ailenin yaklaşımı konulu seminerler verdi. Katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi  Müdürü Dursun Dündar, "Uzman kadromuzla gerek velilerimize gerekse alanımıza ilgi duyan her kesime bu konularda seminer ve bilgilendirme çalışması yapabileceğiz". dedi.

özel eğitim öğretmeni Muhammet Çifter, "Eğitimdeki en önemli amaç bireylerin bağımsız yaşam koşullarına hazır hale getirmektir. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğu görülmektedir. Aile ve öğretmen çocuklarının yetiştirilmesinden ve sosyal özelliklerinin kazandırılmasından sorumludur. Yapılan anket neticesinde de ailenin çocuğun eğitimi sürecine katılımında, kendilerini eksik bulduğu konularda çocuklarının eğitimine daha etkin ve daha bilinçli katılım sağlamak istemektedirler. Bu konuda gerek öğretmenler gerekse veliler yine öğretmenin rehberliğine ihtiyaç duymaktadırlar. Proje bu beklentileri "˜`öğrenen okul``konseptine taşımayı planlamaktadır." dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinden Öğrenen Okul Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0