GÜNDEM

Doğan Saz Evi Bafra'da

 
 2066
Doğan Saz Evi Bafra'da - Son yıllarda Bafra'da artış gösteren müzik sevgi ve ilgisi, bu alanda müzik hizmeti veren müzik dershaneleri, atölye ve enstrünman satışı gibi yeni kuruluşları da beraberinde getiriyor.
Bafra Haber

 |  - Son yıllarda Bafra'da artış gösteren müzik sevgi ve ilgisi, bu alanda müzik hizmeti veren müzik dershaneleri, atölye ve enstrünman satışı gibi yeni kuruluşları da beraberinde getiriyor.

Halen Bafra'da Türkay Gündoğdu'nun bağlama, ud, keman, kanun gibi birçok enstünmanın bakım ve tamirinin yapıldığı Bafra Saz Evi yanında, Bafra Üstad Müzikevinin de müzik kursları ve Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi ile Bafra Akademi Müzik Kursları, BASED Müzik Kursları derken şimdi de yeni bir müzik, saz evi ve enstrünman Yapım ve Onarım İşyeri hizmete girdi.

Aydın ilinden Bafra'ya gelen Fatih Doğan'ın soyadını taşıyan Doğan Saz Evi hakkında Doğan şöyle dedi:

"Aydın'dan Bafra'ya gelip burada bir saz evi ve enstrünman yapım ve onarım yeri açmaya karar verdim. 12 yaşından bu yana bağlama yapım ustasıyım. Ud, bağlama, tambur, keman, ney gibi müzik aletlerinin bakım ve yapımını yapıyorum.

Çıraklıktan yetişme anlayışıyla çalışıyorum. Bu konuda beni yetiştiren ve bu mesleği öğreten ustam Emekli Emniyet Amiri Ahmet Haluk Eraydın'a çok teşekkür ederim.

Saz Evimizde bir atölye ile bir de kurs yerimiz vardır ve yakında talepler doğrultusunda Müzik Kurs Öğretmenimiz Zülfikar Semiz ile gerekli şartlar oluştuğunda müzik kurslarına da başlayacağız.

Doğan Saz Evi, Enstünman Yapım ve Onarım işyerimizin Bafra ve yurdumuza hayırlı olmasını diler, ilginize teşekkür ederim."

Doğan Saz Evi halen Bafra Gençlik Caddesi'nde hizmete devam ediyor.

Saz Evinde udlar 600, gitarlar 350 TL'den satışa sunulurken ayrıca her türlü saz için tel, pena, mızrap gibi enstrünman aletleri de bulunuyor.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğan Saz Evi Bafra'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0