GÜNDEM

Doğal Gaz Sözü Tutulmadı

 
 2191
Doğal Gaz Sözü Tutulmadı - Yalçın Köse - Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde doğal gaz gelecek diye bacasını kırdırıp evine kombi bağlatan yaşlı bir kadın, kışı soğukta geçirmekle karşı karşıya kaldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde doğal gaz gelecek diye bacasını kırdırıp evine kombi bağlatan yaşlı bir kadın, kışı soğukta geçirmekle karşı karşıya kaldı.

Mevlana Mahallesi ile Kemalpaşa Mahallesinde doğal gaz çalışması yapan şirket, Sarıköy Yolu üzerine ana boru hattı çekmeyince yol üzerindeki 13 ev doğal gazsız kaldı.

Mevlana Mahallesi ile Kemalpaşa Mahallesini birleştiren ana cadde üzerinde, çevrelerinde doğalgaz bağlanan yerler olmasına rağmen kendi bina ve evlerine doğalgaz bağlanmayan vatandaşlar dertlerini Bafra Haber`e anlattı.

{video}

Cadde üzerinde bulunan Kemal Muhtar Sokak, Pamuk Sokak, Dik Sokak gibi ara sokaklarda ve sokağın cadde yüzüne bakan köşelerinde bulunan evlerde doğalgaz hattı olması buna rağmen cadde üzerinde doğalgaz hattının olmaması vatandaşları mağdur etti.

Daha önce birçok kez firma yetkileri ile görüştüğünü belirten mahalle sakinleri, "Firma tarafından her görüşmemizde bize 2014 yılı içerisinde evlerimizde doğalgaz kullanabileceğimiz, kömür almamıza gerek kalmayacağı ve Stat Caddesi`nden itibaren Sarıköy yolu üzerinde planlama olduğunu bu doğrultuda cadde üzerinde doğalgaz bağlanmayan binalara hattın bağlanacağı söylendi."  İfadelerinde bulundu.

Doğalgaz bağlanacak diye evinin tesisatını yaptırıp bacasını kırdırdığını söyleyen 75 yaşındaki Selfet Kocatepe, "Ben 75 yaşındayım. Bize doğal gaz gelecek diye söz verdiler. Bizde doğal gaz gelecek diye güvendik evin bacasını kırdırıp kombi taktırdık. Kombiyi biz süs için mi taktırdık? Ben bu sene ateşsiz ne yapacağım? Soğukta ne yapayım nereye gideyim ben? Bir yere gitmeye imkanım yok. Ben bu sene soğuktan donacak mıyım? Allah aşkına bize doğal gazı versinler."  dedi.

Evlerinin 5 metre yakınana kadar doğalgaz gelmesine rağmen kendilerine doğalgaz hattı bağlamadıklarını belirten Hasan Cüre, " Evimizin 5 metre yakınana kadar doğalgaz vermelerine rağmen bize doğalgaz vermediler. Verilen yerlerde doğalgaz alan olmamasına rağmen, bizim alacak olmamıza rağmen bize doğalgaz hattı bağlanmadı. Gittik görüştük, konuştuk sebebi nedir ne değildir sorduk. Boru geçmedi gibi saçma sapan şeyler söyleniyor. Karşıdaki binada doğalgaz yokken yanındaki köhne binada var."  şeklinde konuştu.

Komşusunda doğalgaz hattı olduğunu ancak kendisinde olmadığını ifade eden Veysel Kırcalı, "Mevlana Mahallesinde ikamet etmekteyim. Mevlana Mahallesi`nin son kısmındayız hemen karşı tarafımız Kemalpaşa Mahallesi bulunuyor. Mevlana Mahallesinin hepsine doğal gaz verilmesine rağmen son kısımlardaki 13 eve doğalgaz verilmedi. Sebebini bilmiyoruz. Edindiğimiz bilgiye göre Kemalpaşa Mahallesine doğal gaz verilmeyecekti.  Bizim bulunduğumuz binaların beslemesi Kemalpaşa Mahallesinden yapılacaktı fakat ilerideki Kemal Muhtar Sokak`tan sonra Kemalpaşa Mahallesi de 30 tane eve doğalgaz verildi. Nasıl olduğunu anlayamadık. Burada biz kesinlikle doğalgaz alacağız.  Burada o kadar eve doğalgaz verilmesine rağmen 13 haneye doğal gaz verilmiyor. Bunun sebebini de bilmiyoruz. Hemen bitişiğinde olan komşumda doğal gaz varken bende doğalgaz yok, diğer yanımdaki komşumda yok ancak onun yanındaki komşumuzun binasında doğalgaz var. Şaşırdık kaldık yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğal Gaz Sözü Tutulmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0