GÜNDEM

Doğal Gaz Mağduru Site Sakinleri İsyanda

 
 1349
Doğal Gaz Mağduru Site Sakinleri İsyanda - Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bafra Akmercan Doğal gaz şirketi arasındaki anlaşmazlık Bafra`da birçok aileyi mağdur etmeye başladı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bafra Akmercan Doğal gaz şirketi arasındaki anlaşmazlık Bafra`da birçok aileyi mağdur etmeye başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Akmercan Doğal gaz şirketine yönetmeliklere uymadıkları gerekçesi ile kendi sorumluluklarındaki yollarda kazı izni vermedi.

Büyükşehirin teklif ettiği fiyata ve şartlara yanaşmayan Akmercan şirketi, Büyükşehirin sorumluluğundaki yollarda kazı çalışması yapmadı.

İki kurum arasındaki bu anlaşmazlık vatandaşları ciddi bir şekilde mağdur etti.
Havaların soğuması ile beraber bu mağduriyet daha da artacak. Birçok konut sahibi, doğal gaz geçeceği düşüncesi ile sobalarını kaldırdır ve evlerine kombi döşetti.

Büyükşehire ait yollar ile Bafra Belediyesine ait yolların kesiştiği yerdeki apartmanların durumu ise komik bir hal aldı.

Birden fazla bloku olan apartmanların bir bölümüne doğal gaz bağlanırken diğer bölümleri ise doğal gazsız kaldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi`nde 5 bloktan oluşan Başaran sitesi de bu mağdurlar arasında.
Başaran sitesinin Bafra Belediyesi sınırlarındaki 1 blokuna doğal gaz bağlanırken, Samsun Büyükşehir sınırları üzerindeki 4 blokuna doğal gaz bağlanamadı.

Site önünde toplanan mağdurlar yetkililere seslenerek bir an önce bu sorunun çözülmesini istediler.

Site sakinleri şikayetlerini şu şekilde dile getirdi:

Komşularım Getiriyor Kömürü Odunu

Adım Arife Albayrak, 78 yaşındayım. Tek başıma duruyorum. Hiç bir şeyim yok. Sobamı da yakamıyorum. Komşularım getiriyor kömürü odunu. Belediyeden yardım istedim vermediler emekli maaşın var deyip. Kendimi bakamıyorum buna da şükür diyorum öyle duruyorum. Yetkililere sesleniyorum, nasıl biliyorsanız öyle yapın, doğal gaz verirseniz, yollarsanız, getirirseniz memnun olurum. 

Soba Yaktıracağım Adam Arıyorum

İsmim Müzeher Şehitoğlu, 84 yaşındayım. Beyim 95 yaşında, şehit oğlu babası şehit olmuş zamanında ama bir hak tanımamışlar, çocukmuş oda peşinden koşamamış hakkının. Şehit oğlu hasta yatakta yatıyor. Ben kalkıp bu yaşta kömür getir, odun getir uğraşıyorum. Şimdi yataktan kalkıp geldim. Şimdi soba yaktıracağım adam arıyorum. Şimdi çocuğuma dedim gel diye, çıkıp gelecek inşallah.  Izdırap çekiyoruz.

Politik Bir Şey Mi Var

Ben Seher Şahin, 54 yaşındayım. Mağduruz. Doğal gaz istiyoruz, 10 metre aşağıda bulunan blokta doğal gaz var bize doğal gaz vermediler. Israrla doğal gaz istiyoruz. Yani üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Neden gaz vermediklerini bilemiyoruz. Artık oyun mu var işin içinde politik bir şey mi var yani bizim burada 3 blokumuz büyükşehire bağlıda 10 metre aşağıdaki blokumuz bağlı değil mi bunu bilmiyoruz. Eşim ısrarla bir kaç defa gitti, bir sonuç alamadık. 

Doğal Gaz İstiyoruz

Adım Naciye Yılmaz, Fevziçakmak Mahallesi Başaran sitesinde oturuyorum. Biz site sakinleri olarak doğal gaz istiyoruz. Yollarımızda bakım yok, doğal gaza ihtiyacımız var onun için buraya toplandık. Biz bunu iletilecek her yere iletmenizi istiyorum. Biz bu  doğal gaz işinin sonuçlanmasını istiyoruz. 

Mazeret Değil Doğal Gaz İstiyoruz

Ben Fatma Gür, 50 yaşındayım. Biz doğal gaz mağdurlarındanız. Gitmediğimiz yer çalmadığımız kapı kalmadı. Belediyeye gittik, AK Mercana atıyor, AK Mercan`a gittik, belediyeye atıyor durumu. Bizi Samsun Büyükşehir Belediyesi dediler, o bizi herhalde mağdur etti. Biz doğal gaz istiyoruz. En son çaremiz olduğu için basın yoluna başvurduk. İmzalar topladık, dilekçeler yolladık. Her türlü işlemleri yaptık, her şekilde başvurduk ama hiç bir netice alamadık. 1 senedir uğraşıyoruz artık sabrımız taştı biz doğal gaz istiyoruz. Bizim sitemiz 5 bloktan oluşuyor. 1 blokumuz doğal gaz kullanıyor, 4 blok büyükşehire bağlanmış doğal gaz alamıyoruz. Saçma sapan mazeretler söyleniyor. Biz artık mazeret değil doğal gaz istiyoruz. 

Asfalt Diye Söktürmüyor Büyükşehir

BenYılmaz karahan,65 yaşındayım. Artvin doğumluyum. Ancak Bafra`da yaşama şansına sahip olduk. Ancak, maalesef gereken hizmetleri belediyeden alamıyoruz. Şuanda doğal gaz problemi yaşıyoruz. Doğal gaz şirketi belediyeye, belediye doğal gaz şirketine büyükşehire, büyükşehirin burada 68 metre uzunluğunda bir yolu var. Yol demeye bin şahit lazım. Arabalarımızın ne balansı kaldı ne rotu kaldı. Hepsi bozuldu, asfalt diye söktürmüyor büyükşehir, bizde bu soğuk havalarda mağdur olduk. Bizim artık ne yapacağımız nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bafra`da derdimizi anlatamadık, Ankara`ya kadar gideceğiz artık, hatta Enerji Bakanlığında dilekçemiz duruyor. İnşallah bunlar değerlendirilecek. Artık gerekeni doğal gaz şirketi ile belediyeye bırakıyoruz. 

60 Metrelik Yoldan Dolayı...

Erdoğan Coşkun, 50 yaşındayım. Doğal gaz sorunumuz var. 60 metre bir yol büyükşehir sınırına girdi diye aşağıda bulunan ve bizim siteye dahil olan bir blok doğal gaz kullanıyor geri kalan 4 blok doğalgaz verilmiyor. 60 metrelik yoldan dolayı 120 tane hane mağdur ediliyor. Biz vatandaş olarak mağduruz hakkımızı istiyoruz. Kış geldi havalar soğudu doğal gaz yok, herkesin kullandığı doğal gazı biz kullanamıyoruz. Biz vatandaş değilmiyiz. Yetkililerin yardımını bekliyoruz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğal Gaz Mağduru Site Sakinleri İsyanda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0