GÜNDEM

Diya Kazem Suriye`deki Savaşı Anlattı

 
 779
Diya Kazem Suriye`deki Savaşı Anlattı - Bir süre önce, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçemizde ikamet eden Urfa Viranşehir`den gelen tarım işçileriyle; Ağıllar Mahallesi ve şehir merkezinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara; Karpuzlu Mahallesi`nde bir iftar yemeği verilmişti.
Bafra Haber

 |  - Bir süre önce, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçemizde ikamet eden Urfa Viranşehir`den gelen tarım işçileriyle; Ağıllar Mahallesi ve şehir merkezinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara; Karpuzlu Mahallesi`nde bir iftar yemeği verilmişti.

Bu yemekte, Suriye`den önce Hatay`a; daha sonra ise Bafra ilçesine yerleşen Kazem Ailesi`nin, İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi çocukları Diya Kazem duygu ve düşüncelerini dile getirmiş ve Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından hediyelerle memnun edilmişti. İşte o Diya Kazem, oturmuş olduğu İshaklı Mahallesi`nde bulunan Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)i ziyaret etti ve Dernek Başkan Yardımcısı ve gazeteci Oktay Zerrin`e Suriye ve Bafra hakkında açıklmalarda bulundu. Diya Kazem şunları söyledi:

"Ben Suriye`den geldim. Ordan savaş olduğu için Bafra`ya geldik. Çok kötü bir savaştı. Bizim Cumhurbaşkanımız(Esad)ve bir de insanlar savaşıyordu. İnsanlar silahlarla geliyorlardı. Önce Hatay`a gittik. Hatay`da akrabalarımız vardı. Hala oradalar Türk akrabamız. Bizim aslında kökümüz Türk. Hatay`da dinlendik. 3 gün sonra direkt Bafra`ya geldik. Burada da akrabalarımız var. Üçpınar Köyü`nde(Mahalle)akrabalarımız var. İlk geldiğimde Bafra Fatih İlkokulu`nda 5. sınıfta başlamıştım. 7. sınıfı Bafra İmam Hatip Ortaokulu`nda okudum. İmam Hatip`e geçme sebebim, orada Arapça ve Kur`an-ı Kerim vardı. Sınıf Öğretmenimiz Muharrem Şengül idi.

Türkiye ile Suriye`deki eğitim arasında çok fark var. Burası (Türkiye) çok zor. Türkçe zor geliyor bana. Bazı kelimeler farklı. Suriye`de okul birincisiydim ben. Büyüyünce Cerrah Doktor olmak istiyorum. Bafra Kaymakamı, Suriyeliler`e yardım etmek için bizi, Suriyeliler`i çağırdı(iftara)Bir de babam bir mektup hazırlamış Türk olmamız için. Bu davetten çok memnun kaldık. Suriyeliler`le ilgili bu konuşmayı ben yaptım. Konuşmada Cumhurbaşkanımız Esad`ı anlattım. Konuşmamı Bafra Kaymakam Halis Arslan çok beğendi ve bana hediye verdi.

Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı tarafından ilçemizde ikamet eden Urfa Viranşehir`den gelen tarım işçilerine, Ağıllar mahallesi ve şehir merkezinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara, Karpuzlu mahallesinde iftar yemeği verdi. Bafra`yı, her yerini ve insanları çok sevdim."

Gazetemiz muhabiri Oktay Zerrin, Diya Kazem`e dernekte "Sevgi Ufkundan Şarkılara" adlı şiir kitabını imzalayıp hediye etti.

Haber Merkezi-Bafra

Oktay Zerrin

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Diya Kazem Suriye`deki Savaşı Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0