GÜNDEM

Dilenciler İş Başında

 
 1980
Dilenciler İş Başında - Yalçın Köse/ Bafra Haber - Samsun`un Bafra ilçesinde hemen hemen bütün caddelerde belli aralıklarla görülen yabancı uyruklu yada Türkiye vatandaşı dilenciler ve kucaklarında sürekli uyuyan bebekler.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse/ Bafra Haber - Samsun`un Bafra ilçesinde hemen hemen bütün caddelerde belli aralıklarla görülen yabancı uyruklu yada Türkiye vatandaşı dilenciler ve kucaklarında sürekli uyuyan bebekler.

Türkiye gündeminde de sürekli ön plana çıkan ve Bafra`da da özellikle Cuma günleri cami çıkışlarında görünen insanların duygularını istismar eden dilenci çeteleri Bafra`da bir kez daha görüldü. İnsanların duygularını istismar eden özellikle kadın şahısların kucaklarında bulunan sürekli uyuyan bebekler özellikle dikkat çekiyor.

Ulusal medyada da sürekli gündem olan ve uyuşturucu madde veya alkol verilen bu çocuklar kimi zaman ölüyor kimi zamansa sağlık problemleriyle hayatlarına devam ediyorlar.

Atatürk Bulvarında bebeği ile dilenen bir suriye uyruklu kadın ve kucağında sabahtan akşama kadar uyuyan bebeği dikkatlerden kaçmadı ve çevresinden geçen insanların duygularını istismar ederek para yardımında bulunmalarını sağladı. Ancak uzun süredir orada duran dilenci kadının kucağındaki bebek ise süreli uyumasıyla dikkatleri üzerinde topladı.

Çevreden geçen bir vatandaş dilenciler ve kucaklarında sürekli uyuyan bebekleri hakkında, "Atatürk Bulvarında suriye uyruklu dilenen kadının yanından bu gün ayrı saatlerde 3 defa geçtim. Her seferinde kadının kucağında olan bebek uyuyordu. Bende bu durumdan rahatsız olarak polisi aradım ve beni zabıtaya yönlendirdiler. Zabıtayı aradığımda ise kendilerinin bu durum karşısında bir şey yapamayacaklarını söylediler. Benim merak ettiğim bir diğer konu ise sürekli uyuyan bu bebekler neden kontrol edilmiyor."  dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dilenciler İş Başında içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0