SAMSUN

Dikkuyruk Ve Arkadaşları` Tegv`li Öğrencilerle Buluştu

 
 397
Dikkuyruk Ve Arkadaşları`Tegv`li Öğrencilerle Buluştu - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Samsun Eğitim Parkı tarafından düzenlenen ve YEDAŞ`ın da Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri arasında yer alan `Dikkuyruğu Koruyoruz` projesiyle desteklediği Yaz Kulübü Eğitim Programı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kızılırmak Deltası`nı gezdi
Bafra Haber

 |  - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Samsun Eğitim Parkı tarafından düzenlenen ve YEDAŞ`ın da Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri arasında yer alan `Dikkuyruğu Koruyoruz` projesiyle desteklediği Yaz Kulübü Eğitim Programı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kızılırmak Deltası`nı gezdi

Gezi esnasında Kuş Cenneti`ni ve Leylek Ormanı`nı ziyaret ederek, Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Cengiz Akyüz`ün rehberliğinde sunumları dinleyen öğrenciler, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kuş türleri ve delta hakkında birçok bilgiye sahip oldu.

YEDAŞ`la Enerjimi Doğru Kullanıyorum (EDK) Projesi kapsamında tanıştıklarını belirten TEGV Samsun Eğitim Parkı`nın Eğitim Gönüllüleri, "Öğrencilerimize enerji verimliliği temalı eğitimler vermiştik. Oldukça verimli bir eğitim olmuştu ve öğrencilerimiz evlerinde öğrendiklerini uygulamaya başlamıştı. Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi için de yapılan gezi ve sunumlar öğrencilerimiz için keyifle geçen bir eğitim süreci oldu. YEDAŞ`ın sosyal sorumluluk projelerinde TEGV`i paydaşı olarak görmesi bizler için onur vericidir. YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu`na, TEGV ailesine olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.

"DİKKUYRUK VE ARKADAŞLARI YEDAŞ`IN " Ã‹Å"ONUR PROJESİ`DİR"   

Kurumsal Sosyal Çevre dalında Birincilik Ödülü`ne sahip Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi`nin YEDAŞ`ın `onur projesi` olduğuna dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Göçünün 2 ayını Kızılırmak Deltası`nda konaklayarak geçiren ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan dikkuyruk ördeğine ve aynı familyadan olan arkadaşlarına Dikkuyruğu Koruyoruz Projesi kapsamında sahip çıkıyoruz. Avlanabilen bir ördek türü oldukları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği tüm koruma programları içinde yer alıyoruz. " Ã‹Å"Dikkuyruk ve arkadaşlarını` elektrik faturalarında tanıttık. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden de bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu projede en önemli tanıtım ise çocuklarla oluyor. Çeşitli eğitici oyunların ve sunumların yer aldığı etkinliklerde, çocuklara kuş sevgisini küçük yaşta aşıladığımız gibi `çocuktan al haberi` mantığını kullanarak, ebeveynlere çocukları aracılığı ile ulaşıyoruz" dedi.

"DAĞITIM MERKEZLERİNİ DİKKUYRUKLA GİYDİRİYORUZ"   

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde " Ã‹Å"sürdürülebilir` olmanın önemine değinen Türkoğlu, "Misafiri olduğumuz şu dünyada, gelecek kuşakların yaşam haklarına saygı duymayı, çok müdahale etmeden, ekolojik dengeyi korumayı amaçlıyoruz. Türkiye`de ilk kez bu kadar geniş kapsamda, uluslararası KSS yaklaşımını benimseyerek uygulayan bir şirketiz. `Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz` temasıyla başlattığımız ve `Bir Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi` ile olgunlaştırdığımız kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle, bölge halkında farkındalık ve sorumluluk bilinci oluşturduğumuza inanıyoruz"    diye konuştu.

Samsun`daki dağıtım ve trafo merkezlerinin dikkuyruk ördeği görselleriyle giydirilmesi çalışması hakkında da bilgi veren Genel Müdür Türkoğlu, "Bu çalışma sayesinde binalarımızdaki beton görünümünü ortadan kaldırarak, estetik bir görünüm kazandırmış oluyoruz. Hem de dikkuyruk ördeğini tanıtıyoruz. Bu çalışmamız müşterilerimizin çok hoşuna gitti ve talepler gelmeye başladı. Tüm talepleri değerlendiriyoruz. Uygun görülen binalarımızda giydirme çalışmalarına devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dikkuyruk Ve Arkadaşları` Tegv`li Öğrencilerle Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0