GÜNDEM

Denize Açılacak Balıkçılara Uyarı

 
 327
Denize Açılacak Balıkçılara Uyarı - Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven:  "Yeni av sezonunda bereketli ve bol su ürünleri avcılığı için av yasaklarına riayet edilmesi çok önemlidir" 
Bafra Haber

 |  - Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven: "Yeni av sezonunda bereketli ve bol su ürünleri avcılığı için av yasaklarına riayet edilmesi çok önemlidir" 

Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 1 Eylül itibariyle denize açılacak balıkçılara uyarılarda bulundu. 
Denizlerde gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül, trol kullananlar için de 15 Eylül`de av yasağı sona ererek, yeni sezon başlayacak. Balıkçılar 1 Eylül`de başlayacak av sezonu öncesinde son hazırlıklarını yaptı. Tekne ve ağlarını yeni av sezonuna hazır hale getiren balıkçıların tek beklentisi ise bereketli bir sezon geçirmek.
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven yaptığı yazılı açıklamada balıkçılara uyarılarda bulunarak, su ürünleri avlanma yasaklarına uyulması, küçük boydaki balıkların avcılığından ve aşırı avcılıktan kaçınılması gerektiğini belirtti. Güven, yasaklara uyulmasının balık stoklarının ve nesillerinin devamı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Avcılığın kontrollü bir biçimde yürütülmesi, küçük balıkların avcılığından kaçınılmasının yararlı olacağını kaydeden Güven, balıkların büyüme ve gelişimine imkan sağlamak için özellikle palamut balıkçılığında, küçük boydaki balıkların çok fazla avlanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Balığın kış dönemine ulaşması daha yararlı olacaktır. Çünkü balık kış dönemine ulaşırsa daha gelişmiş ve yağlanmış olur. Bu noktada balıkçılarımızın yeni sezona hızlı başlayıp bir anda fazlaca avlanmak yerine balıkların daha iyi gelişimine fırsat vererek sezon sonuna kadar dengeli bir avlanma stratejisi uygulamaları daha faydalı olacaktır"  dedi.
Yeni av sezonu öncesinde balıkçıların da kendilerine göre hazırlıklarını yaptığını dile getiren Güven, "Büyük gırgır teknelerinin, daha hızlı avcılık yapabilme imkanlarına kavuştukları bilinmektedir. Başta palamut olmak üzere hamsi, istavrit ve çinakop gibi göçmen balıklarının avcılığında kullanılan gırgır tekneleri, çok etkin av yapabilme kabiliyetine sahiptirler. Yeni av sezonunda bereketli ve bol su ürünleri avcılığı için av yasaklarına riayet edilmesi çok önemlidir. Balıkçıların kendi aralarında otokontrol sistemi kurarak daha bilinçli ve verimli avcılık yapmaları noktasında birbirleri üzerinde etki yapmalarının başta kendileri ve ülkemiz için önemlidir. Denetimler sonucunda, su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası, ürünlere el konulması, ruhsatın geçici süre ile geri alınması ve ruhsat iptali yaptırımları uygulanacaktır"  diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Denize Açılacak Balıkçılara Uyarı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0