GÜNDEM

Demir Atlar, Kızılırmak Deltasını İstila Etti

 
 331
Demir Atlar, Kızılırmak Deltasını İstila Etti - Motocross tutkunlarının Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti`ne gelerek birçok koruma kararı ile korunan alanda eğlenmeleri büyük tepkiye yol açtı.
Bafra Haber

 |  - Motocross tutkunlarının Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti`ne gelerek birçok koruma kararı ile korunan alanda eğlenmeleri büyük tepkiye yol açtı.

Yaklaşık 10 motocross tutkunu Pazar günü Kuş Cenneti gözlem evine gelerek sazlıklarda motorlarıyla eğlendi. Mandaların, yılkı atlarının, Telli Turnaların doğasl yaşam alanına eğlence amacı ile gelen motocrossçular, Kızılırmak Deltası`nı ziyarete gelen çevrecilerin tepkisine sebep oldu.


Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformunun Delta gezisi esnasında gözlem evinin yakınında görülen Motocrossçulara, platform üyeleri de tepki gösterdi.

Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyesi Mimar Embiya Sancak tepkisini şu şekilde dile getirdi:
"30 yıldır buraya gelir gider ve ziyaretçi merkezlerinin planlamasını yapan kişi ve aynı zamanda kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısıyım.
Buranın ne şekilde yönetilmesi gerektiği konusunda zamanında birçok raporları yazan ve yetkili yerlere ileten kişiyim.
Bulunmuş olduğumuz yer pek çok statüyle denetim altındadır. Bunlardan en önemlilerden birisi kuş cenneti olmasıdır. Kuş cenneti olan bir yerde bizim dahi araçlarla gelmiş olmamız ciddi şekilde mahsurludur. Ancak buna rağmen bir hadise ile karşı karşıyayız.

Bir gurup sivil vatandaş tarafından Motocross eğlenceleri yapılıyor burada. Kesinlikle yasal statü açısından Kızılırmak Deltasının Kuş Cenneti olan bu kısımda ciddi şekilde gürültü çıkaran, havadaki titreşimleri arttırarak kuşların ürkmesine neden olacak bu etkinliğin yapılması mümkün değil ve hiçbir şekilde kabul edilemez.

Burada çok ilginç bir şey var kendi gözlerimle gördüm ve kayıt altına aldık. Şu anda burada ilk kez gelmiş olan Telli Turna gözümüzün önünde ve maalesef az önce Motocrosslarla gelen kendini bilmezlerin çıkarmış oldukları motor seslerinden dolayı Telli Turna`mız ürkerek büyük bir korku içerisinde kaçmıştır.

Tabi inşallah geri gelir. Çok acil bir şekilde bu işin denetim altına alınması gerekmektedir. Ben şu anda burada olan yetkililere gerekli uyarıyı yaptım. Biz sivil toplum kuruluşu olarak buradayız ve şahsi uyarımızı yapacağız. Bu konuda yetkililerin önlemler alacağını düşünüyorum"

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Demir Atlar, Kızılırmak Deltasını İstila Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0