SAMSUN

Dekan: "Artık Dayanamıyoruz"

 
 503
Dekan: "Artık Dayanamıyoruz" - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü Koordinatörü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof
Bafra Haber

 |  - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü Koordinatörü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof

Dr. Metin Eker, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun havalandırma sisteminin gürültüsünün artık dayanılmaz bir hal aldığını söyledi.

Dekan Prof. Dr. Metin Eker yaptığı açıklamada, "İçinde Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, OMÜ Devlet Konservatuvarı, Samsun Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Enstitüsü gibi birimlerin bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü, uzun zamandır bir sıkıntıyla baş başa. OMÜ Güzel Sanatlar Kampusü içinde inşa edilen Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun havalandırma ve klima sisteminin motor aksamının bulunduğu yer, yukarıda saydığımız birimlere çok yakın. Bu motor aksamının çıkardığı ses, desibel olarak neredeyse bir dozer sesi kadar yüksek ve tesirli. Söz konusu ünitenin her hangi bir izolasyonu da mevcut değil" dedi.

"Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bizzat söylememize, Rektörlüğümüz kanalıyla yazı yazmamıza ve diğer uyarı ve ikazlarımıza rağmen böylesine bir gürültü ile tüm kampüs birimleri olarak karşı karşıya kaldık" diyen Dekan Eker, şöyle konuştu: "Spor İl Müdürlüğü'nün Ağustos ayının başlarına kadar izolasyon sözü verdiği bu yapı için herhangi bir girişim henüz söz konusu olmamıştır. Yaklaşık bir aydır devam eden Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümleri, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümü ve Müzik Eğitimi Bölümleri ile Konservatuvar bölümleri 'Giriş-Özel Yetenek Sınavları' esnasında da bu rahatsızlığın sürdüğü ve gürültünün sınavlar için ne kadar zorlayıcı olduğu izlenmiştir. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu havalandırma sistemlerinin makineleri ile yüz yüze bulunan OMÜ Konservatuvarı, Samsun Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin maruz kaldığı bu gürültü kirliliği artık dayanılmaz bir hal almıştır. Öyle ki; gün içinde mesai saatleri boyunca devam eden bu gürültü işgali ile ne bilimsel ne de sanatsal çalışmalarda bulunmak için motivasyon sağlamak mümkün olmuyor. Güzel Sanatlar Kampüsü Koordinatörlüğü olarak söz konusu gürültü ve rahatsızlığın ortadan kaldırılması için yetkililerden gerekli çabayı sarf etmelerini bekliyoruz. Yakında başlayacak olan dersler nedeniyle eğitim-öğretimin zarar görmemesi adına gerekli tedbirlerin alınacağını umuyoruz."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dekan: "Artık Dayanamıyoruz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0