EĞİTİM

Değerlerimle Varım Projesinin Temeli Çok Sağlam Atıldı

 
 130
Değerlerimle Varım ProjesininTemeli Çok Sağlam Atıldı - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Milli eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Şube Müdürü Halil İbrahim Çalık ve ortaokul öğretmenlerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Milli eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Şube Müdürü Halil İbrahim Çalık ve ortaokul öğretmenlerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, "Bafra genelinde tüm ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik hazırlanmış bir çalışmadır. Çocuklarımıza aile hayatından başlayarak kazandırma çalıştığımız ancak günlük koşturmacalar içerisinde yitirdiğimiz, bizi biz yapan tüm değerlerimizi; özel etkinlik ve çalışmalarla, gönüllü öğretmenlerimiz tarafından yavrularımıza kazandırmak çalışmasıdır. Okullarımızda her geçen gün bizler farkında olsak da olmasak da yavrularımız zararlı alışkanlıklara yöneliyor, saygı ve sevgi gibi en temel insani yetkilerini ve değerlerini kaybediyorlar. Gönüllü olarak bu çalışmada benim de bir katkım bulunsun diyen tüm öğretmenlerimizle bu çalışmaları yürüteceğiz. Okul disiplini yönünden sıkıntılı olan ve zararlı alışkanlıklara meyilli olan öğrencilerimiz. Bu öğrencilerle tek tek ilgilenerek onları gerek ev ziyareti gerekse özel ilgi ve alaka ile kazanmaya çalışacağız. Bunlarla ilgili yapılacak tüm çalışmalar ortaya çıkan tecrübelerle zamanla daha da zenginleşecektir" dedi.

Akabinde Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu Bafra Kaymakamı Halis Arslan`a plaket taktim etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, " Yapılacak olan bu projeyle güzel sonuçlar çıkacaktır. Bu projeye gönül veren herkesi tebrik ediyorum. Çocuklarımıza etin, kemiğin dışında vereceğimiz en güzel şeyler, saygı, sevgi, güven, hoşgörü, sadakat, yardım severlik, merhamet, dostluk, paylaşmak, şükür, vefa, tutumluluk, tevazu, cesaret, sabır ve adalettir. Bunlar mükemmel olmanın temel unsurlarıdır. Çocuğun dört dörtlük olması için bu değerlere benimsetilmesi gerekir. Bu işin temelinde asıl olan sevgi var. İnsan kendini severse, anne ve babasını severse, evini ve ocağını severse, ülkesini severse, vatanını severse, dersini ve öğretmenini severse bu nedenle her şey sevgi üzerine kurulmuştur. Bu projenin temeli çok iyi atılmıştır. Bu temeli yükseltecek olan sizlersiniz. Bu temeldeki yapılarda yükselmelidir. Bu temelin tüm çocuklarımıza mutlaka öğretilmelidir. Zaten bu değerleri benimseyen çocuk başarılı çocuktur. Ümidi olan çocuktur. Madde bağımlısı olmayan çocuktur. Yalan söylemeyen çocuktur. Hırsızlık yapmayan, arkadaşlarıyla iyi geçinen ve mükemmel çocuktur. Bu temel değerleri sadece çocuklara değil anne ve babalara da öğretmek gerekir.  Çok anlamlı bir projeye imza atıyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyorum" dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Değerlerimle Varım Projesinin Temeli Çok Sağlam Atıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0