EDİTÖR

Dayıya Kıyak

 
 7309
Dayıya Kıyak - Samsun Canik Fatih Ortaokulu Müdürü Seyfettin Duran, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Canik Fatih Ortaokulu Müdürü Seyfettin Duran, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

Görev sürelerinin dolması sonucu boşalan ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yeni müdür atamaları yapıldı.

Eski Gençlik ve Spor Müdürü Suat Kılıç`ın dayısı Seyfettin Duran da bu kapsamda Alaçam Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Duran`ın ismi Bafra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü olarak da kamuoyunda konuşulmuştu.
Seyfettin Duran, 1956 Samsun doğumlu. 01.11.1978 yılında Bitlis Tatvan Temel Eğitim Yatılı Bölge Okulunda ilk görevine başladı. Evli ve 3 çocuk babası.

 


 

İsmini açıklamayan bir kadın önce gece saat üç sıralarında sonra bugün Bafra Haber`i arayarak aşağıdaki sözleri sarf etmiştir.

 "Suat Bey bu haberi duysa ne olur? Bafra Haber olarak hepinizin başı yanar. Bir daha aramayacağım. Haberi kaldırın yoksa Suat Beye haber vereceğim."


Dünyanın her yerinde Bakan`ın dayısı Milli Eğitim Müdürü olunca haber olur, haber başlığına kıyak yazılsa da yazılmasa da kıyak olarak algılanır. Dayıya kıyak yapan Bakan değildir de. Bakan istemese de, haberi olmasa da dayı artık iltimasa uğrar. Bu işin fıtratında var.

Mevcut sistemde tüm atamalar siyasi değerlendirmeler sonrası yapılmaktadır. Çevrenizdeki müdürlere bir bakın. Hemen hemen hepsi iktidarlara yakın kişilerden atanmıştır. Biraz daha iyi bakarsanız akraba ya da köylü olduklarını görürsünüz. Bu durum toplum tarafından normal karşılanmaya başlamış ve genel kabul halini almıştır. Aile yakınlarının tepkilerini normal karşılıyor, t
akdiri kamuoyuna bırakıyorum.

Editör

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dayıya Kıyak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0