SAMSUN

Cumhuriyet Kutlamalarında 1 Gözaltı

 
 1043
Cumhuriyet Kutlamalarında 1 Gözaltı - Samsun'da Cumhuriyetin 91.Kuruluş yıldönümü töreni sonrasında tören alanına atlayan ve kendini mehdi olarak tanıtan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Bafra Haber

 |  - Samsun'da Cumhuriyetin 91.Kuruluş yıldönümü töreni sonrasında tören alanına atlayan ve kendini mehdi olarak tanıtan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Samsun`da cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü töreni sonrasında tören alanına atlayan ve kendini "ËœMehdi` olarak tanıtan bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. 
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı, Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle Samsun`da yalnızca geçit töreniyle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Samsun Valiliği`ndeki Yaşayan Atatürk Salonu`nda Vali İbrahim Şahin'in protokol mensuplarının tebriklerini kabulü ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen geçit törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, "29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk milletinin bireyleri bu erdemli rejimi Atatürk'ün gösterdiği doğrultuda sonsuza dek yaşatacaktır. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta sulh dünyada sulh ilkesiyle iç ve dış tehditleri ortadan kaldırmayı bilmiştir" dedi.
Öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir okumasının ardından geçit töreni ile kutlama programı sona erdi. Kutlama programı sonrasında tören alanına giren ve kendini "ËœMehdi` olarak tanıtan İhsan T., protokol üyelerinin bulunduğu alana yürümek isterken polis tarafından apar topar gözaltına alındı. Şahsın Erzurum'dan geldiği öğrenildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Cumhuriyet Kutlamalarında 1 Gözaltı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0