ULUSAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Kendisini Kullandırmaz'

 
 473
Cumhurbaşkanı Erdoğan:'Türkiye Kendisini Kullandırmaz' - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye terörle mücadelede her türlü işbirliğine açık. Ancak şunu da herkes bilmelidir ki Türkiye, geçici çözüm arayışlarında, kendisini kullandıracak bir ülke değildir"  dedi.
Bafra Haber

 |  - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye terörle mücadelede her türlü işbirliğine açık. Ancak şunu da herkes bilmelidir ki Türkiye, geçici çözüm arayışlarında, kendisini kullandıracak bir ülke değildir"  dedi.

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez yeni yasama yılının açılışında Meclis`e hitap eden Tayyip Erdoğan`ın gündeminde paralel yapı ve bölgede yaşanan gelişmeler vardı.

TBMM`DE YENİ YASAMA YILI BAŞLADI 

TBMM'nin 24. Dönem 5. Yasama Yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurulda bütün milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in açılış konuşmasını yapmasından sonra Genel Kurul salonuna gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Çiçek ile tokalaştıktan sonra kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Genel Kurul salonuna geldiği anda bütün milletvekilleri ayağa kalktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet Komutanları ile yüksek yargı temsilcilerinin katıldığı yeni yasama yılı açılışında yabancı misyon temsilcileri de hazır bulundu. 

NASIL Kİ MİLLET, KENDİSİ İÇİN VASİ VE VELİ KABUL ETMİYORSA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin kendisini vesayetten kurtarması gerektiğini söyledi.

Yeni yasama yılının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vesayet altındaki siyaset anlayışının yeni Türkiye anlayışına denk düşmeyen bir anlayış olduğunu söyledi. "Nasıl ki millet, kendisi için vasi ve veli kabul etmiyorsa, siyasetin de vesayetten kendisini tamamen kurtarması artık kaçınılmaz bir gereklilik halini almıştır"  ifadelerini kullanan Erdoğan, millete ve ülkeye ait her meselenin çözüm yerinin TBMM olduğunu belirtti.

Sorunlara siyasetin dışında çözüm aramanın milli iradeye karşı hürmetsizlik olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şiddetin, silahların, güç odaklarının vesayetinde bir siyaset anlayışı, yeni Türkiye istikametine denk düşmeyen bir siyaset anlayışıdır. Siyaset, en az bu millet kadar cesur ve yürekli olmalı, üzerindeki tüm baskıları tüm vesayet mekanizmalarını mutlaka bertaraf etmelidir. Millete ve ülkeye ait her meselenin çözüm yeri TBMM`dir, çözüm aracı siyasettir. Sorunlara siyasetin dışında, Meclisin dışında çözüm aramak milli iradeye karşı apaçık bir hürmetsizliktir"  diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın konuşmasından satır başları:

Sayın başkan ve çok değerli milletvekilleri heyetinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Tüm siyasi partilere bu yasama yılında yapacağı çalışmalarada başarılar diliyorum.

Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümet uyum içinde çalışmasına devam edecektir.

Türkiye sadece son 3 yıl içinde 3 seçime şahit olmuştur. Milletin iradesi son derece şeffaf bir şekilde yansımıştır. TBMM`yi şekillendirecek yegane vasıta sandıktır.

Millet bilmez, millet anlamaz karar veremez vasilerin devri kapanmıştır.

Siyaset en az bu aziz millet kadar cesur ve yürekli olmalıdır. Sorunlara siyasetin dışında çözüm aramak apaçık bir hürmetsizliktir.

Silahların, vesayetin gölgesinde bir siyaset yeni Türkiye`nin anlayışına sığamayan bir anlayıştır.

Güvenlik güçlerine taş atan siyaset anlayışı kendini küçültür.

Siyasi iradeyi tehdit eden terör eylemleri karşısında önce siyasetçinin durması gerekir. Türkiye bütün eski korkularının üzerine cesaretiyle gitmiş, toplumsal huzuru tesis etmiştir.

Cesaretle üzerine gidilen her hassa mesele 70 milyonun kardeşliğini pekiştirmiştir.

Kültürel kimliklere gösterilen saygı Türkiye`yi daha huzurlu bir ülke haline getirmiştir.

Türkiye`de ifade ve basın özgürlüğü geçmişle kıyas edilemeyecek seviyeye ulaşmıştır.

Ulusal ve uluslararası karalama kampanyalarıyla ülkemizin hedefe konulması büyük bir haksızlıktır.

İsrail`in Gazze`ye saldırısında 16 gazeteci hayatını kaybetmiştir. Bu tepki almazken Türkiye haksız eleştirilere maruz kalmıştır.

Çözüm sürecinin sabırla geleceğe taşınması en büyük arzumuzdur. Evladı asker ve polis olan anne babaların rahat nefes aldığı bir dönemi yaşıyoruz. Çözüm sürecini sabote etmeye yönelik tahrik girişimleri bu girişimlerin sahiplerine zarar verecektir.

Çözüm sürecinde nihai hedef şiddetin her türlüsünün dışlanması siyasetin çözüm aracı olarak devreye girmesidir. Akan kan bizim gençlerimizin kanıdır. Bunu durdurmak bu yüce meclis başta olmak üzere herkesin sorumluluğudur.

Bazılarını kutuplaşma olarak gördüğü şey kimilerinin çoğulcu ifadesinden başka bir şey değildir.

Yeni Türkiye`de makul-makbul olmayan vatandaş ayrımı yoktur, herkes eşittir. Paralel yapı tipik bir vesayet girişimidir, siyaset buna izin vermez. Yeni Türkiye`de devlet içinde otonom yapılara, çetelere, mafyatik örgütlenmelere asla izin verilmeyecektir.

Yargı mensupları mesleklerine sahip çıkarak yargıyı teslim alma girişimlerine "Ëœdur` diyecektir. Yeni Türkiye`yi sağlam bir temelle kavuşturacak olan yeni bir anayasadır. Bu meclis yeni bir anayasa yapacak güce, birikime sahiptir, yeni anayasa daha fazla geciktirilmemelidir.

Türkiye`nin bölgemizde ki hiçbir ülkenin içişlerine müdahale arzusu yoktur. Bölgede ki girişimler karşısında herkes susabilir ama Türkiye`nin böyle bir seçeneği yoktur. Büyük devlet sınırlarının ötesinde gönlünü açabilen, insiyatif alan bir devlettir.

Türkiye 2013 yılında insani yardımlarda tüm ülkeler arasında milli gelirlere oranla dünya birincisidir. Alan el Türkiye, artık veren bir el olmuştur.

Türkiye kriz bölgesinden vatandaşlarını başarıyla tahliye edebilen bir ülkedir.

Avrupa 130 bin Suriyeliyi kabul etti. Mülteciler için 4 milyon dolar harcadık, bununla da gurur duyuyoruz.

Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Geçici çözümlerin Irak`ı her 10 yılda bir böyle bir müdahale ile karşı karşıya bırakılması kaçınılmazdır.

Dünya beşten büyüktür. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin reforme edilmesi ertelenemez bir ihtiyaçtır. Şam yönetiminin derhal uzaklaştırılması herkesi kucaklayan bir yönetim tesis edilmesi önceliğimiz olmaya devam edecektir.

Bölgemizin yeniden şekillenirken Türkiye gelişmelere seyirci kalamaz.

Avrupa Birliği`ne tam üyelik konusunda karlılığımızı muhafaza ediyoruz, reformlarımızı kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Kendisini Kullandırmaz' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0